Politiikkaviikolla jo 350 oppilaitosta mukana – neljä niksiä järjestöille

Uutiset 15.10.2018

Politiikkaviikolla (29.10.–2.11.) päätöksenteko ja maailman muuttaminen ovat esillä yli 300 oppilaitoksessa ympäri Suomen. Valtakunnallisen teemaviikon tavoitteena on vahvistaa nuorten yhteiskunnallisen vaikuttamisen tietoja ja taitoja. Nuorisoalalle tämä on erinomainen hetki kantaa kortensa kekoon ja puhua politiikasta viikon aikana. Tässä listattuna neljä niksiä, joilla teidän järjestönne voi olla mukana viikolla.

Vaikuttaminen näkyväksi somessa #politiikkaviikko #politikveckan

Sanonta siitä, ettei ihmisten tulisi tietää, miten lakeja tai makkaraa valmistetaan, on auttamattoman vanhentunut. Tehkää siis vaikuttamistyönne näkyväksi somessa Politiikkaviikolla ja kertokaa, miten te teette politiikkaa tunnisteilla #politiikkaviikko #politikveckan.

Some-kanavan voi valjastaa esimerkiksi nuorten luottamustoimijoiden esittelyihin, poliitikkojen haastatteluun tai järjestönne hallituksen kokouksen striimamiseen suorana nettiin.

Vierailkaa oppilaitoksessa tai kutsukaa opiskelijat kylään

Kolmen suuren kaupungin sivistysjohtajat vierailevat viikon aikana oppilaitoksissa ja selvittävät nuorten muutosideoita. Myös opetusministeri vastaanottaa kymmenen ysiluokkalaista Politiikkaviikon torstaina. Minkälaisen kohtaamisen te voisitte järjestää?

Sopikaa vierailu paikalliseen oppilaitokseen ja keskustelkaa yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta tai kutsukaa opiskelijat kylään. Osallistuvat oppilaitokset on listattu viikon sivuilla päivittyvälle kartalle.

Jakakaa onnistunut malli

Teettekö hyviä juttuja, mutta niistä ei vielä tiedetä? Politiikkaviikolla on mahdollisuus jakaa osallisuutta ja demokratiataitoja tukevia mallejanne. Esimerkiksi Politiikkaviikon materiaaleihin kuuluu lukioille suunnattu seurakuntavaalien opetusmateriaali. Lisäksi Allianssi ja Valtakunnallinen Työpajayhdistys ovat tuottaneet yhteistyössä Työpajojen osallisuuskuukausi -menetelmäoppaan, joka kannustaa käsittelemään aktiivisen kansalaisuuden käsitettä nuorten työpajoilla.

Tervetuloa nuorten puoluegallupin julkistukseen!

Miten nuoret äänestäisivät, jos vaalit järjestettäisiin nyt? Allianssi kysyi yli 2 000 toisen asteen opiskelijalta, miten he näkevät Suomen poliittisen kentän ja miten sen pitäisi muuttua. 15-19-vuotiaiden nuorten puoluegallupin tulokset julkaistaan valtakunnallisen Politiikkaviikon maanantaina Allianssi-talolla, ja tilaisuus näytetään suorana lähetyksenä Allianssin YouTube-kanavalla.

Tuloksia kommentoivat maanantaina 29.10. klo 9.00-10.00 Allianssi-talolla Ylen politiikan toimittaja Matti Koivisto, tutkija Jenni Karimäki ja Allianssin puheenjohtaja Elisa Gebhard. Tilaisuutta voitte seurata suorana tai katsoa tallenteen jälkikäteen netistä. Tervetuloa myös paikan päälle seuraamaan julkistusta Allianssi-talolle – ilmoitattehan saapumisestanne: https://www.lyyti.in/puoluegallup

 


Avainsanat: