Uutiset

Politiikkaviikon suojelijoiksi oikeusministeri Anna-Maja Henriksson ja opetusministeri Li Andersson

Uutiset 29.9.2022

Nuorten yhteiskunnallisen vaikuttamisen teemaviikkoa Politiikkaviikkoa vietetään tänä vuonna 31.10.–4.11.2022. Politiikkaviikon tavoitteena on tutustuttaa nuoret erilaisiin vaikuttamisen tapoihin sekä tutustua politiikkaan. Tänä vuonna Politiikkaviikon suojelijoina toimivat oikeusministeri Anna-Maja Henriksson ja opetusministeri Li Andersson. 

Politiikkaviikon teemana on tänä vuonna Miten politiikalla voidaan ratkoa kriisejä ja viheliäisiä ongelmia yhdessä eri mielipiteistä ja ideologioista huolimatta? Teema pureutuu aikaamme, jossa kriisit tulevat iholle ja ilmassa on paljon epävarmuutta.

“Viime vuodet ovat olleet täysin poikkeuksellisia, olemme kulkeneet kriisistä toiseen. Koronapandemia, Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa, energiakriisi, ja näiden lisäksi meidän on vielä ratkottava ilmastonmuutosta. Siksi olen erityisen iloinen, että Politiikkaviikolla puidaan tänä vuonna sitä, miten ratkoa kriisejä ja viheliäisiä ongelmia. Nuorten ratkaisut ja aloitteet ovat tärkeitä sekä nyt että tulevaisuudessa. Minulle on suuri kunnia toimia viikon suojelijana”, Anna-Maja Henriksson sanoo.

“Kriisit ja niihin liittyvä epätietoisuus luovat helposti epätoivoa ja ahdistusta. On tärkeää kuitenkin muistaa, että kriisejä voidaan ratkoa yhdessä. Ratkaisujen hakeminen kääntää epätoivon tarmoksi ja määrätietoisuudeksi. Yhdessä voimme saada aikaan muutoksen. Politiikkaviikko on erinomainen foorumi ratkaisujen hakemiseen ja yhteistyöhön. On ilo toimia tämän tärkeän tapahtuman suojelijana”, Li Andersson sanoo. 

Valtakunnallista Politiikkaviikkoa on vietetty vuodesta 2018 lähtien ja sen järjestämisestä vastaa Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssi. Mukana on tänä vuonna lisäksi yhteensä 38 yhteistyökumppania. 

Politiikkaviikko koostuu striimattavasta valtakunnallisesta avajaistapahtumasta sekä opetusmateriaaleista eri ikäisille ja eri aiheista kiinnostuneille nuorille. Materiaalien avulla voi käsitellä esimerkiksi omia vaikutusmahdollisuuksia eri yhteiskunnan tasoilla tai erimielisyyksien ylittämistä niin politiikassa kuin nuorten arjessa. 

Ilmoita luokkasi tai muu nuorten ryhmäsi mukaan Politiikkaviikkoon viimeistään perjantaina 28.10. klo 16 Lyytissä! (linkki)

Lisätietoja:
Iida Laurila, nuorten osallisuuden asiantuntija
Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssi
iida.laurila@nuorisoala.fi 

https://nuorisoala.fi/politiikkaviikko

Yhteistyössä Politiikkaviikkoa 2022 tekevät: 

AMKE – Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE, Demariopiskelijat SONK, Erätauko, Eurooppanuoret, EYP Finland, Finlands Svenska Skolungdomsförbund FSS, Hanasaari – Ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus, Helsingin Diakonissalaitoksen säätiö / nuorten ohjelma, Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liitto HYOL, Into – etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta, Irti huumeista, Kehittämiskeskus Opinkirjo, Keskustaopiskelijat, Kohti nuorten hyvinvointialueita -hanke, Kokoomuksen Nuorten Liitto, Kommunistinuoret, Kuntaliitto, Nuorten Palvelu, Opetushallitus, RKP-nuoret, Sosialidemokraattiset Nuoret, Suomen Ammattiin Opiskelevien Liitto – SAKKI, Suomen Keskustanuoret, Suomen Kristillisdemokraattiset nuoret, Suomen Lukiolaisten Liitto, Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto, Suomen Opiskelija-Allianssi – OSKU, Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter, Tampereen yliopisto, Tutkimuskeskus Comet, Valo valmennus, Vasemmisto-opiskelijat, Vasemmistonuoret, Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto


Avainsanat:

Katso myös