Puolueet julkaisevat perjantaina 12.10. ratkaisunsa nuorten syrjäytymisen torjumiseksi

Uutiset 11.10.2018

Nuorten syrjäytyminen on Suomen suurin ongelma, jonka ratkaisemisen tulee olla seuraavan hallitusohjelman ytimessä, linjaa nuorisoalan kattojärjestö Allianssi. Vain hyvinvoivista nuorista on ylläpitämään ja kehittämään yhteiskuntaa myös tulevaisuudessa.

Allianssi on pyytänyt eduskuntapuolueita valmistelemaan omat esityksensä nuorten syrjäytymisen torjumiseksi tulevalla hallituskaudella. Kaikki yhdeksän eduskuntapuoluetta ottivat haasteen vastaan. Ohjelmat julkistetaan perjantaina 12.10. osana Ratkaistaan Suomen suurin ongelma -tapahtumaa. Kansanedustajat ja muut puolueiden edustajat esittelevät puolueidensa ratkaisut klo 14 Allianssi-talolla Pasilassa.

Ratkaistaan Suomen suurin ongelma -tapahtuma kokoaa yhteen lähes 300 nuorisoalan ammattilaista, vapaaehtoista ja päättäjää. Päivän aikana teemaan paneudutaan sekä toiminnallisiin menetelmiin tutustumalla että politiikan, tutkimuksen ja käytännön nuorisotyön näkökulmasta. Tilaisuuden avaa eduskunnan puhemies Paula Risikko, ja keskusteluihin osallistuvat muun muassa nuorisoministeri Sampo Terho, Helsingin apulaispormestari Nasima Razmyar ja kansanedustaja Saara-Sofia Sirén.

Puolueiden ohjelmat julkaistaan osoitteessa alli.fi/suomensuurinongelma tilaisuuden jälkeen.

Asiasta antavat lisätietoja Allianssin toiminnanjohtaja Anna Munsterhjelm (p. 040 587 9514, anna.munsterhjelm@alli.fi), viestinnän asiantuntija Teemu Hanhineva (p. 040 900 4888, teemu.hanhineva@alli.fi).

Tilaisuus on osa Nuorisotyön viikkoa, jota vietetään valtakunnallisesti kuluvalla viikolla 8.-14.10. Viikolla nostetaan esille nuorisotyöntekijöiden, järjestöjen, kuntien ja seurakuntien tekemää arvokasta työtä nuorten hyväksi. Tänä vuonna kerrotaan erityisesti perusnuorisotyön positiivisista ja ennaltaehkäisevistä vaikutuksista, syrjäytymisen ehkäisystä sekä nuorisotyön erilaisista työmuodoista. Nettisivuillamme on listattu myös alueelliset ja paikalliset viikkoon liittyvät tapahtumat www.alli.fi/nuorisotyonviikko

 


Avainsanat: