Rakennetaan yhdessä paras nuorisotakuu

Uutiset 24.1.2020

Allianssissa aloittaa nuorisotakuuseen liittyvä taustaryhmä torstaina 6.2.2020. 

Marinin hallitusohjelman mukaisesti Suomi tavoittelee 75 % työllisyysastetta. Tavoitteen saavuttamiseksi nuorten työllisyyttä edistetään takaamalla jokaiselle alle 25-vuotiaalle nuorelle tai alle 30-vuotiaalle valmistuneelle joko työ-, työharjoittelu-, työkokeilu-, työpaja-, oppisopimus- tai kuntoutuspaikka kolmen kuukauden aikana työttömyyden alkamisesta. Hallitus edistää nuorisotakuuta asiantuntijatyön pohjalta. Lisäksi hallitusohjelmassa on sovittu Ohjaamo-palveluiden sekä nuorten työpajatoiminnan vahvistamisesta.

Allianssilla on edustaja työ- ja elinkeinoministeriöön perustetussa nuorisotakuu-työryhmässä, jonka tehtävänä on nuorisotakuun toteuttamisen tukeminen ja seuraaminen. Tämän Allianssin taustaryhmän tehtävänä on toimia ideointi- ja valmisteluapuna TEM:n työryhmää varten. Ryhmän työ painottuu etenkin alkuvuoteen, sillä nuorisotakuun ensimmäisiä toimenpiteitä on määrä saada valmiiksi huhtikuun 2020 kehysriihen mennessä.

Kenelle?

Taustaryhmä on avoin kaikille nuorisoalan toimijoille, jotka haluavat osallistua nuorisotakuun toimenpiteiden valmisteluun tai ovat kiinnostuneita nuorten työllisyydestä. Työryhmän aloitustapaaminen pidetään torstaina 6.2. klo:13-15-Allianssi-talolla, tilassa Kerho/Leiri. Taustaryhmän työ painottuu kevääseen 2020 ja se tulee tapaamaan kevään aikana 4-5 kertaa.

Kiinnostuneet voivat liittyä mukaan myös etäyhteydellä. Työryhmän kokoukset ovat avoimia kaikille nuorisoalan toimijoille, jotka ovat kiinnostuneet nuorten työllisyyden edistämisestä.

Tavoite?

Taustaryhmän tehtävänä on ideoida ja tuoda valmisteluun keinoja nuorisotakuun toteuttamista varten. Ryhmän esityksiä on mahdollista viedä Työ- ja elinkeinoministeriön nuorisotakuu-työryhmän käsiteltäviksi, josta ehdotuksia tullaan viemään myös kevään kehysriiheen. Taustaryhmää vetää vaikuttamisen asiantuntija Katja Asikainen.

Ilmoittaudu mukaan työryhmään tämän linkin kautta.

Nuorisotakuun taustaryhmä on yksi vuonna 2020 perustettavista Allianssin avoimista työryhmistä, jotka tukevat Allianssin toimintaa.Työryhmät perustetaan ajankohtaisten teemojen ympärille ja ne toimivat määräajan. Voit tutustua muihin vuoden 2020 työryhmiin täällä.


Avainsanat: