Rekrytointi

Rekry: Etsimme asiantuntijaa kartoittamaan nuorisoalan tilannekuvaa (vuorotteluvapaan sijaisuus)

Uutiset 3.11.2022

Me Allianssissa haluamme, että jatkossa tunnemme nuorisoalan ja sen tekijät entistä paremmin. Etsimmekin nyt joukkoomme nuorisoalan asiantuntijaa rakentamaan toimintamalleja, joiden avulla pystymme tulevaisuudessa kokoamaan kattavammin tietoa nuorisoalasta kokonaisuutena.  Asiantuntijana keskeisin tehtäväsi on rakentaa meille Allianssiin toimintamallit ja -käytännöt, joiden avulla pystymme jatkossa kokoamaan entistä paremmin yhteen tilannekuvaa koko nuorisoalasta Suomessa. 

Nuorisoalan asiantuntijaksemme etsimme henkilöä, jolla on jo hyvä kokonaiskuva nuorisoalasta sekä kykyä käsitellä ja analysoida eri tavoin koottua tietoa. Olet etsimämme henkilö, jos sinulla on kykyä luoda uusia toimintamalleja ja kehittää olemassa olevia käytäntöjä sekä hyvät viestintä- ja vuorovaikutustaidot. Lisäksi arvostamme soveltuvia korkeakouluopintoja esimerkiksi yhteisöpedagogiikan tai yhteiskuntatieteiden saralta.

Koska kyseessä on vuorotteluvapaan sijaisuus, tulee valitun henkilön täyttää alla olevat ehdot:

  • Sijaisen on oltava työtön työnhakija TE-toimistossa välittömästi ennen sijaisuuden alkamista.
  • Sijaiseksi käy henkilö, jonka työttömyys on yhdessä tai useammassa jaksossa kestänyt vähintään 90 kalenteripäivää vuorotteluvapaan alkamista edeltäneiden 14 kuukauden aikana.
  • Seuraavissa tilanteissa sijaiseksi voidaan palkata henkilö, jonka työttömyys on kestänyt vain yhden päivän välittömästi ennen sijaisuuden alkamista:
    • Henkilö on vuorotteluvapaan alkaessa alle 25-vuotias tai yli 55-vuotias.
    • Henkilö on alle 30-vuotias ja ammatillisen- tai korkeakoulututkinnon suorittamisesta on kulunut enintään vuosi.
  • Keskeneräiset opinnot ja mahdollinen yritystoiminta on selvitettävä TE-toimistossa.
  • Sijaiseksi ei voida palkata henkilöä, jota pidetään työttömyysturvalaissa määriteltynä päätoimisena opiskelijana tai päätoimisena yrittäjänä.

Kiinnostavan asiantuntijatyön lisäksi tulet osaksi lähemmäs kolmenkymmenen allianssilaisen työyhteisöä. Toivomme, että haluat olla aktiivinen osa työyhteisöä ja osallistua myös sellaisiin yhteisiin projekteihin, joissa hypätään oman asiantuntemuksesi ulkopuolelle. Meillä sinulla on tilaisuus laajentaa omaa osaamistasi ja verkostojasi. 

Tarjoamme vuorotteluvapaan sijaisuudesta johtuen 16.1.-14.7.2023 jatkuvan määräaikaisen ja kokoaikaisen työsuhteen. Työ saattaa jatkua vuoden 2023 loppuun saakka rahoituksen salliessa. Tehtävästä maksamme 3177,50 euron kuukausipalkkaa, minkä lisäksi tarjoamme lounas- ja virike-edun. Lisäksi meillä saat mainiot työkaverit sekä työyhteisön, jossa on enemmän kuin OK pyytää apua ja sparrausta muilta. Toimistomme sijaitsee Helsingin Pasilassa, ja työtä voi tehdä osittain etänä.

Kiinnostuitko? Mahtava juttu! Lähetä hakemuksesi ja ansioluettelosi tiedostoina viimeistään 17.11.2022 osoitteeseen rekrytointi@nuorisoala.fi, otsikolla Nuorisoalan asiantuntija. Haastattelut järjestetään 22.-23.11.2022 Allianssi-talolla Helsingissä.

Lisätietoja tehtävästä voit kysyä palvelujohtajaltamme Tuija Kautolta numerosta 044 416 5212.

Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssissa teemme töitä, jotta nuoret voisivat hyvin ja olisivat yhdenvertaisia sekä osallisia yhteiskunnassa. Palvelemme nuorisoalan toimijoita järjestöissä, kunnissa ja seurakunnissa sekä vaikutamme siihen, että nuorisoalalla olisi parhaat mahdolliset toimintaedellytykset. 

Toivomme hakijoiksi eri-ikäisiä, eri sukupuolien edustajia sekä kieli-, kulttuuri- ja muihin vähemmistöihin kuuluvia henkilöitä. Allianssi on perhemyönteinen työpaikka ja toteuttaa rekrytoinnissaan positiivisen erityiskohtelun periaatetta. Positiivista erityiskohtelua sovelletaan silloin, kun hakijoina on yhtä päteviä tai vain vähäisessä määrin ansioiltaan toisistaan poikkeavia, joista toinen edustaa syrjinnän vaarassa olevaa ryhmää. Kerrothan hakemuksessasi, mikäli koet kuuluvasi johonkin vähemmistöryhmään ja toivot sen huomioimista valintaprosessissa. Työnhakijoita kohdellaan myös Allianssin tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelman mukaisesti.


Avainsanat:

Katso myös