Rekrytointi

Rekry: Tule tekemään nuorten hyvinvointia edistävää politiikkaa! Etsimme kahta vaikuttamisen asiantuntijaa

Uutiset 21.4.2023

Haluatko tehdä Suomesta entistä paremman paikan nuorille ja tuleville sukupolville? Hae nuorisoalan kattojärjestö Allianssiin vaikuttamisen asiantuntijaksi! 

Jonkun on mietittävä, miten poliittiset päätökset vaikuttavat nuoriin ja tuleviin sukupolviin. Me olemme se joku. Haemme nyt joukkoomme kahta vaikuttamisen asiantuntijaa, jotka vaikuttavat aktiivisesti poliittiseen päätöksentekoon sekä itse että muita nuorisoalan toimijoita sparraamalla ja opastamalla. Tehtävään kuuluu muun muassa Allianssin poliittisten tavoitteiden valmistelu ja toteuttaminen, vaalivaikuttaminen, päättäjätapaamiset, erilaisiin asiantuntijatyöryhmiin osallistuminen sekä lausuntojen ja taustapaperien valmistelu. 

Vaikuttamisen tiimimme työpöydällä ovat kaikki nuorten hyvinvoinnin osa-alueet: osaaminen, vapaa-aika, yhteisöön kuuluminen, sosiaaliturva, työllisyys ja työelämä, terveys, osallisuus, tasa-arvo, yhdenvertaisuus ja ilmastopolitiikka. Teemme vaikuttamistyötä sekä kotimaassa että Euroopassa ja globaalisti. 

Etsimme nyt ensisijaisesti ammattitaitoisia ja nuorten hyvinvoinnin edistämisestä motivoituneita asiantuntijoita, emme tiettyjen substanssien osaajia. Tässä työssä pärjäät parhaiten olemalla oma-aloitteinen ja tarttumalla reippaalla otteella niin suurten yhteiskunnallisten ongelmien ratkomiseen kuin käytännön asioiden hoitamiseen. Sytyt uuden ideoinnista ja sinulla on sitkeyttä pitkäjänteisempäänkin kehittämiseen. Sinulla on paitsi kokemusta valtakunnalliseen päätöksentekoon vaikuttamisesta, myös näkemystä siitä, miten vaikuttamistyötä voitaisiin tehdä entistä tehokkaammin ja kiinnostavammin.

Sinun ei tarvitse olla kaiken asiantuntija, mutta valtakunnallisten päätöksentekorakenteiden, -prosessien ja poliittisen ohjelmatyön tekemisen täytyy olla etukäteen hanskassa. Vähintään toiselta valittavista asiantuntijoista odotamme myös Euroopan unionin päätöksentekorakenteiden tuntemusta ja kiinnostusta edistää nuorten hyvinvointia ja oikeuksia myös kansainvälisesti. Budjetti- ja ohjelmavaikuttamisen osaaminen, nuoriin liittyvän politiikan tuntemus sekä laajat yhteiskunnalliset verkostot ovat tässä hommassa etu. Olethan myös monipuolinen ja nopeasti reagoiva viestijä – oli kyse sitten kannarin kirjoittamisesta tai julkiseen keskusteluun osallistumisesta.

Vaikuttamisen asiantuntija on osa noin kolmenkymmenen allianssilaisen porukkaa sekä vaikuttamisen tiimiä. Lisäksi teet läheistä yhteistyötä jäsenorganisaatioidemme toimijoiden, luottamushenkilöiden ja muiden sidosryhmien kanssa. Siksi odotamme, että tulet sujuvasti toimeen erilaisten ihmisten kanssa ja osaat tehdä työtäsi sekä kovimpien asiantuntijoiden että edunvalvontaa vasta opettelevien kielellä. Toivomme myös, että haluat olla aktiivinen osa työyhteisöä, käydä joskus työpäivän jälkeen limpparilla ja osallistua myös sellaisiin yhteisiin projekteihin, joissa hypätään oman asiantuntemuksesi ulkopuolelle.

Vaikuttamisen asiantuntijan tehtävä on kokoaikainen ja siitä maksetaan 3 256,94 euron kuukausipalkkaa lounas- ja virike-etuineen. Työtä voi tehdä osittain etänä. Työsuhde alkaa sopimuksen mukaan kesällä 2023.

Toivomme hakijoiksi eri-ikäisiä, eri sukupuolien edustajia sekä kieli-, kulttuuri- ja muihin vähemmistöihin kuuluvia henkilöitä. Allianssi on perhemyönteinen työpaikka ja toteuttaa rekrytoinnissaan positiivisen erityiskohtelun periaatetta. Positiivista erityiskohtelua sovelletaan silloin, kun hakijoina on yhtä päteviä tai vain vähäisessä määrin ansioiltaan toisistaan poikkeavia, joista toinen edustaa syrjinnän vaarassa olevaa ryhmää. Kerrothan hakemuksessasi, mikäli koet kuuluvasi johonkin vähemmistöryhmään ja toivot sen huomioimista valintaprosessissa.

Työnhakijoita kohdellaan myös Allianssin tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelman mukaisesti.

Näin haet tehtävää:

Lähetä hakemuksesi ja ansioluettelosi pdf-muodossa viimeistään 21.5.2023 osoitteeseen rekrytointi@nuorisoala.fi. Hakukriteereihin parhaiten vastaavat ja tiimiämme sopivimmin täydentävät hakijat kutsumme haastatteluihin, jotka järjestetään lähtökohtaisesti 26.5.2023 Allianssi-talolla Helsingin Pasilassa.

Kysy lisää:

Jäitkö vielä miettimään jotain, johon et tästä ilmoituksesta tai Allianssin sivuilta löytänyt vastausta? Kysy ihmeessä! Lisätietoja saat vaikuttamistyön päällikkö Katja Asikaiselta (044 3141 324) tai työsuhteeseen liittyvistä asioista toiminnanjohtaja Anna Munsterhjelmilta (040 5879514).


Avainsanat:

Katso myös