Rekrytointi

Rekry: Vaikuttamistyön asiantuntija – tule tekemään nuorten hyvinvointia edistävää politiikkaa!

Uutiset 10.1.2022

Haluatko tehdä Suomesta entistä paremman paikan nuorille ja tuleville sukupolville? Hae nuorisoalan kattojärjestö Allianssiin vaikuttamisen asiantuntijaksi!

Jonkun on mietittävä, miten poliittiset päätökset vaikuttavat tulevaisuuteen. Me olemme se joku. Haemme nyt joukkoomme uutta vaikuttamisen asiantuntijaa, joka vaikuttaa aktiivisesti poliittiseen päätöksentekoon sekä itse että muita nuorisoalan toimijoita sparraamalla ja opastamalla. Tehtävään kuuluu muun muassa Allianssin poliittisten tavoitteiden valmistelu ja toteuttaminen, vaalivaikuttaminen, päättäjätapaamiset, erilaisiin asiantuntijatyöryhmiin osallistuminen sekä lausuntojen ja taustapaperien valmistelu. 

Etsimme nyt erityisesti sosiaali- ja terveyspolitiikan kysymyksiin perehtynyttä asiantuntijaa. Työpöydälläsi odottavat esimerkiksi sosiaaliturvaan, eläkejärjestelmään, nuorten mielenterveyskysymyksiin ja uusien hyvinvointialueiden palveluihin vaikuttaminen.

Tässä työssä pärjäät parhaiten olemalla oma-aloitteinen ja tarttumalla reippaalla otteella niin suurten yhteiskunnallisten ongelmien ratkomiseen kuin käytännön asioiden hoitamiseen. Sytyt uuden ideoinnista ja sinulla on sitkeyttä pitkäjänteisempäänkin kehittämiseen. Sinulla on paitsi kokemusta valtakunnalliseen päätöksentekoon vaikuttamisesta, myös näkemystä siitä, miten vaikuttamistyötä voitaisiin tehdä entistä tehokkaammin ja kiinnostavammin. 

Sinun ei tarvitse olla kaiken asiantuntija, mutta valtakunnallisten päätöksentekorakenteiden, -prosessien ja poliittisen ohjelmatyön täytyy olla etukäteen hanskassa. Budjetti- ja hallitusohjelmavaikuttamisen osaaminen, nuoriin liittyvän politiikan tuntemus sekä laajat yhteiskunnalliset verkostot ovat tässä hommassa etu. Olethan myös monipuolinen ja nopeasti reagoiva viestijä – oli kyse sitten nuorten eläkekantojen lobbaamisesta ministereille tai osallistuminen aluevaalien somekeskusteluun.

Vaikuttamisen asiantuntija on osa noin kolmenkymmenen allianssilaisen porukkaa sekä viestinnän ja vaikuttamisen tiimiä. Lisäksi teet läheistä yhteistyötä jäsenjärjestöjemme toimijoiden ja muiden sidosryhmien kanssa. Siksi odotamme, että tulet sujuvasti toimeen erilaisten ihmisten kanssa ja osaat tehdä työtäsi sekä kovimpien asiantuntijoiden että edunvalvontaa vasta opettelevien kielellä. Toivomme myös, että haluat olla aktiivinen osa työyhteisöä, käydä joskus työpäivän jälkeen limpparilla ja osallistua myös sellaisiin yhteisiin projekteihin, joissa hypätään oman asiantuntemuksesi ulkopuolelle.

Vaikuttamisen asiantuntijan tehtävä on kokoaikainen ja siitä maksetaan 3100 euron kuukausipalkkaa lounas- ja virike-etuineen. Työsuhde on määräaikainen työvapaan sijaisuus, joka on voimassa alustavasti huhtikuuhun 2023. Työtä voi tehdä osittain etänä. Työsuhde alkaa sopimuksen mukaan alkuvuodesta 2022.

Näin haet tehtävää:

Lähetä hakemuksesi ja ansioluettelosi pdf-muodossa viimeistään 16.1.2022 osoitteeseen rekrytointi@alli.fi. Hakukriteereihin parhaiten vastaavat ja tiimiämme sopivimmin täydentävät hakijat kutsumme haastatteluun, jotka järjestetään lähtökohtaisesti 26.1.2022 Allianssi-talolla Helsingin Pasilassa tai etäyhteydellä. 

Kysy lisää:

Jäitkö vielä miettimään jotain, johon et tästä ilmoituksesta tai Allianssin sivuilta löytänyt vastausta? Kysy ihmeessä! Lisätietoja saat Allianssin toiminnanjohtaja Anna Munsterhjelmilta, puh. 040 5879514.

Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssissa tehdään töitä, jotta nuoret voisivat hyvin ja olisivat yhdenvertaisia sekä osallisia yhteiskunnassa. Palvelemme nuorisoalan toimijoita järjestöissä, kunnissa ja seurakunnissa sekä vaikutamme siihen, että nuorisoalalla olisi parhaat mahdolliset toimintaedellytykset. 

Toivomme hakijoiksi eri-ikäisiä, eri sukupuolien edustajia sekä kieli-, kulttuuri- ja muihin vähemmistöihin kuuluvia henkilöitä. Allianssi on perhemyönteinen työpaikka ja toteuttaa rekrytoinnissaan positiivisen erityiskohtelun periaatetta. Positiivista erityiskohtelua sovelletaan silloin, kun hakijoina on yhtä päteviä tai vain vähäisessä määrin ansioiltaan toisistaan poikkeavia, joista toinen edustaa syrjinnän vaarassa olevaa ryhmää. Työnhakijoita kohdellaan myös Allianssin tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelman mukaisesti.

Katso myös