Uutiset

Rethinking Kalmar: nuori, hae mukaan demokratiafestivaalille Norjaan!

Uutiset 25.2.2022

Nuori, oletko kiinnostunut pohjoismaisesta yhteistyöstä ja demokratiasta? Haluaisitko rakentaa tai laajentaa pohjoismaisia verkostojasi ja tavata muita nuoria viikonloppuleirillä Norjan Utøyalla? Jos vastaat kyllä, kannattaa hakea mukaan nuorisoleirille, joka järjestetään 6. – 8.5.2022!

Nuorisoleirillä teemana ovat demokratia ja osallistavat yhteisöt, eli kuinka osallisuus voi vahvistaa niin paikallisia yhteisöjä kuin demokratiaa laajemminkin. Leirin aikana pohditaan myös, mitä voi tapahtua, kun ihminen suljetaan yhteisön ulkopuolelle – yksinäisyyttä, pahoinvointia ja pahimmillaan äärimmäisiä, demokratian vastaisia ajatuksia. Utøyan historia lähtökohtana leirillä käsitellään myös joitakin äärimmäisiä tapauksia, jotka ovat uhanneet demokratiaa, ja tutkimme yhdessä sitä, kuinka osallistavampia yhteisöjä voidaan rakentaa syrjäytymisen estämiseksi ja demokratian vahvistamiseksi.

Viikonlopun aikana opit lisää mm. demokratiasta, osallisuudesta, osallistamisesta, vaikuttamisesta, yhteistyöstä sekä myös rahoitusmahdollisuuksista ja rahoituksen hakemisesta.

Tapahtumaan voivat hakea mukaan 18 – 30 -vuotiaat nuoret Pohjoismaista. Osallistuminen on nuorille maksutonta.

Tapahtuma on osa Nordic Youth in Sustainable Communities -hanketta, jossa Allianssi on kumppanina.

Hae mukaan täyttämällä hakemus verkossa 28.3.2022 mennessä täällä: www.lyyti.in/nordicyouthcamp2022

Lisää tietoa löydät hankkeen verkkosivuilta täällä. Tarkempi ohjelma julkaistaan myöhemmin.

Nordic Youth in Sustainable Communities -hankkeesta on mahdollista myös hakea rahoitusta pohjoismaisille yhteistyöhankkeille, jotka edistävät kestävää kehitystä! Lue lisää rahoitusmahdollisuuksista täällä: https://en.nordicyouth.org/the-pool

Kaisa Larjomaa

Kansainvälisen vaikuttamisen asiantuntija

kaisa.larjomaa@alli.fi

Katso myös