Roosa Kunnas tukemaan nuorten osallisuutta kuntavaaleissa

Uutiset 13.1.2021

Roosa Kunnas on aloittanut koordinaattorina Allianssin vaikuttamisen ja viestinnän tiimissä. Kyseessä on puolen vuoden mittainen työkokeilujakso, joka keskittyy erityisesti nuorten äänestysaktiivisuuden kasvattamiseen kuntavaaleissa.

Kunnaksen työssä korostuu nuorisoalan kuntavaaliviestintään liittyvät tehtävät. Tavoitteena vaalikampanjoinnissa on kohottaa nuorten vaalisosallistumista ja pitkällä aikavälillä edistää nuorten hyvinvointia kunnissa. Kunnas tukee myös muissa viestinnän ja vaikuttamisen tehtävissä kevään aikana sekä on mukana toukokuussa Jyväskylässä pidettävien NUORI2021 – valtakunnallisten nuorisotyöpäivien järjestelyissä. 

“Olen todella iloinen, että saamme Roosan vahvistamaan kevään suurinta tavoitetta – sitä, että nuoret näkyvät ja kuuluvat vaaleissa. Kunnissa päätetään monesta nuorten arkeen vaikuttavasta kysymyksestä ja kuntavaalit ovat keskeinen vaikuttamisen paikka nuorille ja koko nuorisoalalle. Roosalla on tuoretta näkemystä viestintään ja toimeentarttuva lähestysmistapa monipuolisiin järjestötehtäviin”, sanoo osallisuuden asiantuntija Virva Viljanen.

Kirkkonummelta kotoisin oleva Kunnas on opiskellut aiemmin yhteiskuntatieteitä Ruotsissa Malmön yliopistossa keskittyen erityisesti ihmisoikeuksiin. Hän on toiminut aktiivisesti paikallisissa opiskelijajärjestöissä.

On hienoa päästä tekemään työtä nuorten hyvinvoinnin edistämiseksi osana Allianssin porukkaa. Kuntavaalien parissa työskentely on todella mielenkiintoista ja olen innoissani että pääsen näkemään järjestötoimintaa lähietäisyydeltä vaalikevään aikana”, Kunnas kommentoi.
 

Lisätietoja:

Roosa Kunnas
koordinaattori, viestintä ja vaikuttaminen
roosa.kunnas@alli.fi
p. 044 4914 022

Virva Viljanen
nuorten osallisuuden asiantuntija
virva.viljanen@alli.fi
p. 050 3020 598

 


Avainsanat: