Saana Annala nuorten Politiikkabussin ohjaksiin

Uutiset 3.9.2020

Nuorisoalan kattojärjestö Allianssi järjestää yhteistyökumppaneiden kanssa nyt jo kolmannen kerran marraskuisen Politiikkaviikon, jonka tavoitteena on nuorten vaikuttamistaitojen lisääminen sekä demokratiakasvatuksen vahvistaminen opetuksessa. Uutena osana Politiikkaviikkoa toteutetaan tänä vuonna Nuorten politiikkabussi -kiertue, joka vie politiikan ja poliitikot konkreettisesti oppilaitoksiin. Politiikkabussi toteutetaan Euroopan unionin Eramus-tuella.

Kiertueen toteutuksesta vastaamaan on valittu Saana Annala, joka aloittaa Politiikkabussin koordinaattorina syyskuun alussa. Annala on tehnyt keväällä 2019 harjoittelunsa Allianssin vaikuttamisen tiimissä, jossa hän pääsi näyttämään kyntensä muun muassa eduskunta- ja eurovaaleihin liittyvässä vaikuttamistyössä, kampanjasuunnittelussa ja viestinnässä. Tapahtumatuotannosta hän on kerännyt kokemusta Dare to Learn -oppimisfestareiden Head of Communityn roolissa. Aiemmin Annala on toiminut muun muassa projektikoordinaattorina vaihtojärjestö Youth for Understandingissä, harjoittelijana Suomen suurlähetystössä New Delhissä sekä luottamustehtävissä ja vapaaehtoistyössä YFU:n lisäksi ainejärjestössä.

“Mahtavaa päästä täysin uuden projektin ohjaksiin ja tekemään Politiikkabussia ideasta todeksi! Kevään kuntavaalien lähestyessä on äärimmäisen tärkeää saada nuoret äänestäjät aktivoitumaan ympäri Suomen, ja kiertue mahdollistaa parhaimmillaan juuri sen”, Saana Annala sanoo. 

“Saanalta löytyy näkemystä ja taitoa viedä Nuorten politiikkabussi ideasta toteutukseen. Kyseessä on täysin uusi konsepti, joka yhdistää demokratiakasvatuksen ja liikkuvan nuorisotyön menetelmät. Saanalla on erinomaiset yhteistyötaidot kehittää innostava malli nuorten vaikuttamistaitojen vahvistamiseen yhdessä oppilaitosten ja opiskelijoiden kanssa”, kommentoi Politiikkaviikko-projektia vetävä nuorten osallisuuden asiantuntija Virva Viljanen. 

Politiikkaviikko järjestetään 2.-8.11.2020.
Politiikkabussi kiertää 2.-18.11.2020.

Lisää Politiikkabussista & haku täältä. 
Lisää Politiikkaviikosta & ilmoittautuminen mukaan täältä.


Avainsanat: