Sara Nyman on nuorten uusi ilmastodelegaatti

Uutiset 31.5.2019

Suomen yhdeksänneksi nuorten ilmastodelegaatiksi on valittu Sara Nyman, 19-vuotias ylioppilas Pöytyältä, Turun seudulta.

Sara on aktiivinen kansalaisyhteiskunnan toimija, jolla on laaja kokemus erilaisista tehtävistä. Hän on toiminut muun muassa Suomen YK-nuorten hallituksessa, Allianssin nuorten osallisuus ja vaalit -ryhmän varapuheenjohtajana, sekä Nuorten Agenda 2030 ryhmässä. Lisäksi hänellä on kokemusta Taksvärkistä, Vihreistä nuorista ja Suomen Lukiolaisten Liitosta.

Ilmastodelegaattina Nyman haluaa tuoda ilmastopolitiikkaa lähemmäs suomalaisia nuoria, muun muassa tekemällä aktiivista viestintää nuorten käyttämissä kanavissa ja järjestemällä aktiivisesti matalan kynnyksen tapahtumia.

“Ilmastoaktivismi on näyttänyt, että nuorilla on kiinnostusta ja halua vaikuttaa ilmastopolitiikkaan. Haluan varmistaa, että nuorten viesti myös kuullaan ja muistetaan neuvottelupöydissä,” Sara kertoo.

Nuorten ilmastodelegaatin tehtävänä on vahvistaa nuorten osallistumista ilmastopoliittisessa päätöksenteossa, edistää nuorten äänen kuulumista niin kansainvälisillä kuin kansallisillakin areenoilla, sekä lisätä nuorten tietoutta ilmastokysymyksissä. Lisäksi ilmastodelegaatti edustaa suomalaisia nuoria YK:n ilmastosopimuksen osapuolikokouksessa COP25:ssa Chilen Santiagossa osana Suomen valtuuskuntaa joulukuussa 2019.

Ilmastodelegaatin vuotta voit seurata Facebookissa sivulla ”Suomen Nuorisodelegaatit”, Twitterissä @nymannsara ja Instagramissa @bysaramaria.

Lisätiedot:

Sara Nyman
nuorten ilmastodelegaatti
sara.nyman6@gmail.com
p. 040 7314818

Joel Linnainmäki
kansainvälisen vaikuttamisen asiantuntija
joel.linnainmaki@alli.fi
p. 040 500 5512


Avainsanat: