SAVE THE DATE: Ratkaistaan Suomen suurin ongelma!

Uutiset 26.6.2018

Suomen suurin ongelma ei ole sote, vaan nuorten syrjäytyminen. Jollei siihen löydetä ratkaisua, emme tule pärjäämään tulevaisuudessa.

Tiedämme hyvin, että esimerkiksi järjestöissä, kunnissa ja seurakunnissa tehdään valtavasti arvokasta työtä nuorten syrjäytymisen ehkäisemiseksi. Parhaillaan on käynnissä kymmeniä, jopa satoja eri kanavista rahoitettuja hankkeita ja projekteja.

Emme kuitenkaan tiedä, miltä eri projektien muodostama kokonaisuus näyttää. Emme edes tiedä, mitä kaikkea tällä hetkellä tehdään, puhumattakaan siitä, kuinka vaikuttavaa tehty työ on.

Yhteistä keskustelua nuorten syrjäytymistä estävistä keinoista ei käydä – tai jos käydään, sitä värittää usein mustasukkaisuus omista menetelmistä ja niiden rahoituksesta. Voisimmeko tehdä toisin? Avata yhteisen keskustelun siitä, mikä toimii, missä on parannettavaa, mistä kannattaisi kokonaan luopua. Mihin yhteiset rahat on viisasta panostaa? Ovatko parhaat tavat ehkäistä syrjäytymistä vielä löytymättä?

Nuorisotyön viikolla 8.-14.10.2018 kokoamme yhteen kaikki ne projektit ja hankkeet, joilla syrjäytymistä pyritään tällä hetkellä ehkäisemään. Perjantaina 12.10.2018 kutsumme päättäjät ja nuorisoalan tekijät yhdessä pohtimaan, miten yhteiskunnan ja nuorisoalan tulisi muuttaa toimintatapojaan, jotta yksikään nuori ei syrjäytyisi.

Tiukkojen debattien ja yhteisen työstön lisäksi päivän aikana on luvassa Itä-Pasilan täydeltä karnevaalitunnelmaa: Allianssi-talo ulkoalueineen täyttyy nuorisoalan parhaista – ja hauskimmista – menetelmistä, joilla nuorten syrjäytymistä torjutaan. Hurraa nuoruus, nuorisotyö ja sen tekijät!

Lisääthän päivän jo kalenteriisi – tarkempi ohjelma julkaistaan alkusyksystä 2018.

 

Haluatteko tulla esittelemään omaa menetelmäänne? Kerro siitä meille 17.8. mennessä! Mukaan valitaan mahdollisimman laaja ja kattava otos syrjäytymistä ehkäiseviä toiminnallisia menetelmiä.

Lisätietoja: tapahtumatuottaja Tiitus Uusoksa, P.044 722 9356, tiitus.uusoksa@alli.fi

 


Avainsanat: