Uutiset

Sera Savolainen rakentamaan vaikuttamisrauhaa

Uutiset 10.9.2021

Toteutamme syksyn 2021 ja kevään 2022 aikana Vaikuttamisrauha-hankkeen, jonka tavoitteena on edistää nuorten vaikuttamismahdollisuuksia ja rakentavaa keskustelukulttuuria. Kampanjassa torjutaan nuoriin kohdistuvaa vihapuhetta ja häirintää. Hankkeen projektikoordinaattoriksi on valittu Sera Savolainen. 

Vaikuttamisrauha-kampanjassa nuoret muodostavat itse periaatteita kaikille turvalliseen ja yhdenvertaiseen yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen. Kampanja toteutetaan nuorten ja päättäjien kanssa yhteistyössä, ja se on vahvasti viestinnällinen: Vaikuttamisrauha tulee näkymään niin sosiaalisessa mediassa kuin muillakin alustoilla, joissa yhteiskunnallista keskustelua käydään.

“On todella innostavaa tarttua projektin ohjaksiin. Julkista keskustelua ja poliittista vaikuttamista määrittävät liian paljolti kuplautuminen, toisten syyttely, häirintä ja vihapuhe. Samalla on kuitenkin paljon ihmisiä ja tahoja, jotka haluavat luoda asiallista ja turvallista vaikuttamiskulttuuria. On hieno mahdollisuus päästä tekemään yhteistyötä nuorten, päättäjien ja muiden kumppaneiden kanssa vaikuttamisrauhan puolesta”, Sera Savolainen sanoo. 

Savolainen on koulutukseltaan tuotantotalouden insinööri ja hänellä on vahva nuorisojärjestökentän tuntemus. Aiemmin Savolainen on muun muassa vastannut Eurooppanuorissa valtakunnallisesta Eurooppatiedotus-hankkeesta.

“Olemme tosi iloisia, että saamme Seran joukkoomme! Hän tuntee yhteiskunnallisen vaikuttamisen mekanismit ja haasteet myös omakohtaisesti, joten hänellä on selkeä kuva siitä miten hanketta lähdetään vetämään, jotta kampanja ei jää vain kädenlämpöiseksi läpsyttelyksi. Lisäksi Sera on on osaava viestijä ja pystyy pitämään projektin piuhat käsissään”, kuvaa Allianssin viestintäpäällikkö Salla Merikukka.

Vaikuttamisrauha-hankkeen toteutus alkaa syys-lokakuussa 2021 ja sen on määrä kestää helmikuuhun 2022.

Vaikuttamisrauha saa EU-rahoitusta Erasmus+-ohjelmasta. Lue lisää Erasmus+-ohjelmasta Opetushallituksen sivuilta.

Lisätiedot:
Salla Merikukka, viestintäpäällikkö 
salla.merikukka@alli.fi
044 416 5282


Avainsanat:

Katso myös