Uutiset

Seurakuntavaalit tulevat – tervetuloa kannustamaan nuoria päättäjiksi

Uutiset 12.4.2021

Nuorten osallisuus ja demokratiakasvatus ovat nuorisoalaa yhdistäviä teemoja. Haluamme, että nuoret näkyvät, kuuluvat ja löytävät paikkansa yhteiskunnassa. Siksi kutsumme nuorisoalan toimijat vaikuttamaan yhdessä nuorten aktiivisuuden puolesta seurakuntavaaleissa. Aloitamme starttiwebinaarilla 21.4. klo 12-14  – tervetuloa mukaan!

Seurakuntavaalit ovat toistaiseksi ainoat valtakunnalliset vaalit, joissa äänioikeus on jo 16-vuotiailla. Ne ovat monelle nuorelle ensimmäinen mahdollisuus kokea itse äänestystapahtuma tai asettua ehdolle vaaleissa. Evankelis-luterilaiseen kirkkoon kuului vuoden 2020 lopussa noin 3 743 000 henkilöä, mikä tarkoittaa 67,6 %:n osuutta Suomen väestöstä.  Siksi on tärkeää, että nuorten ääni kuuluu myös kirkon päätöksenteossa. 

Jokainen Suomen 378 seurakunnasta valitsee paikalliset päättäjänsä neljän vuoden välein pidettävissä seurakuntavaaleissa, seuraavan kerran syksyllä 2022. Tarvitsemme lisää nuoria päättäjiä kirkkoon ja haluamme tehdä kaikkemme, että vaikuttaminen seurakunnassa olisi nuorille mahdollisimman luontevaa. Siksi kutsumme nuorisoalan vaikuttajia yhteistyöhön tulevia seurakuntavaaleja varten. Edellisissä, vuoden 2018 vaaleissa Allianssi, Suomen Partiolaiset, Suomen Nuorisovaltuustojen liitto ja Suomen NNKY-liitto tekivät yhteiskampanjaaa nuorten innostamiseksi seurakuntavaaleihin yhdessä Nuorten aikuisten vaikuttamisryhmä NAVIn, Nuoren kirkon (nykyinen Lasten ja nuorten keskus) sekä Kirkkohallituksen kanssa. Haluamme laajentaa yhteistyöverkkoa tulevia vaaleja varten kutsumalla alan toimijoita yhteiseen webinaariin 21.4. klo 12-14. 

Webinaarin ohjelmassa on:

  • Mitä seurakuntavaalit ovat ja miksi niistä kannattaa kiinnostua nuorisoalalla? / Viestinnän ja vaikuttamisen johtaja Katri Korolainen, Lasten ja nuorten keskus
  • Vaalien 2018 nuorisoalan kampanja: mitä yhteistyöllä saavutettiin ja opit eteenpäin /
    Osallisuusasiantuntija Virva Viljanen, Allianssi
  • Seurakuntavaali 2022: mitä vaaleissa tapahtuu ja mitä meidän kannattaa tehdä? / Kirkkopalvelut
  • yhteiskeskustelua ja askeleet eteenpäin

 

Tervetuloa mukaan!

Voit liittyä mukaan kello 12 tästä linkistä.

Meeting ID: 889 6371 3292

 

Lisätiedot:

Ilmari Nalbantoglu
va. toiminnanjohtaja
p. 050 574 1112

Virva Viljanen
osallisuusasiantuntija
virva.viljanen@alli.fi


Avainsanat: