Silja Markkula European Youth Forumin puheenjohtajaksi

Uutiset 21.11.2020

Silja Markkula, 28, on valittu nuorisoalan eurooppalaisen kattojärjestön Euroopan nuorisofoorumin (European Youth Forum, YFJ) puheenjohtajaksi kaudelle 2021–2022. Nuorisofoorumi edistää yli sadan kansallisen nuorisokomitean ja kansainvälisen nuorisojärjestön etua Euroopassa. YFJ edistää nuorten oikeuksien toteutumista vaikuttaen sekä YK:ssa, Euroopan neuvostossa sekä EU:ssa.

Markkula on vastavalmistunut valtiotieteiden maisteri, joka on toiminut pitkään nuorisoalalla muun muassa Allianssin kansainvälisessä nuorisopolitiikan ryhmässä sekä Suomen Partiolaisten kansainvälisten yhteyksien valiokunnassa. Lisäksi hän on toiminut kuluneella kaudella Euroopan nuorisofoorumin hallituksen jäsenenä edistäen nuorten oikeuksien toteutumista. Markkula oli ehdolla puheenjohtajaksi Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssin sekä partioliikkeen maailmanjärjestö WOSM:n ehdokkaana. 

“Nuorisoalalla on edessä on tärkeät kaksi vuotta, ja on todella hienoa päästä johtamaan Euroopan nuorisofoorumia. Ensi vuonna järjestö täyttää 25 vuotta, ja meidän tulee vahvasti puolustaa demokraattisia arvoja, nuorisojärjestöjen toimintaedellytyksiä ja nuorten oikeuksia”, kommentoi Markkula valintaansa tuoreeltaan. 

Markkula haluaa kautensa aikana vahvistaa nuorisojärjestöjen toimintaedellytyksiä eurooppalaisessa kontekstissa sekä peräänkuuluttaa vahvempia ilmastotoimia. Lisäksi Markkula korostaa, että nuorten asemaan on panostettava erityisesti koronaviruksen aiheuttaessa merkittäviä seurauksia nuorille ja nuorisotyölle.

“On upeaa nähdä arvopohjaista johtamista ja rautaista osaamista suoraan Euroopan nuorisoalan huipulla! Siljan valinta puheenjohtajaksi on pitkäjänteisen työn tulos, ja hänellä on kaikki edellytykset luotsata Euroopan nuorisofoorumin vaikuttaminen uudelle tasolle”, hehkuttaa Allianssin varapuheenjohtaja Henna Pursiainen

 

Lisätietoja

Silja Markkula
040 582 9786
markkula.silja@gmail.com 

Janika Takatalo
kansainvälisen vaikuttamisen asiantuntija
044 416 5292
janika.takatalo@alli.fi


Avainsanat: