Uutiset

Silja Uusikangas nuorten osallisuuden asiantuntijaksi

Uutiset 29.10.2021

Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssin nuorten osallisuuden asiantuntijaksi on valittu Silja Uusikangas. Yhteiskuntapolitiikasta maisteriksi valmistunut ja Value Based Leadership -koulutuksen käynyt Uusikangas toimii parhaillaan tutkijana Nuorisotutkimusverkostossa, ja on tehnyt aiemmin töitä muun muassa SPR:n Nuorten turvatalojen viestinnän ja vaikuttamisen asiantuntijana sekä valtioneuvoston kanslian politiikka-analyysiyksikössä. Luottamushenkilönä hän on johtanut Vihreiden sukupolvipoliittista työryhmää, ja siellä puolueen lapsi- ja nuorisopoliittisen ohjelman valmistelua.

Nuorten osallisuuden asiantuntijana Uusikangas ryhtyy vastaamaan erityisesti nuorten vaikuttamismahdollisuuksiin ja nuorten yhteiskunnalliseen eriarvoistumiseen liittyvistä kysymyksistä ja poliittisesta vaikuttamisesta. Hän koordinoi Politiikkaviikkoa, Nuorisovaaleja ja muita Allianssin demokratiakasvatusprojekteja sekä kehittää uusia yhteiskunnallisen osallistumisen malleja. Osana vaikuttamisen tiimiä Uusikangas osallistuu nuorisoalan poliittisten linjojen valmisteluun, vaikuttajaviestinnän tekemiseen sekä sidosryhmätyöhön. Tehtävään kuuluu myös Allianssin jäsenorganisaatioiden tukeminen ja sparraaminen vaikuttamistyössä.

“Nuorten yhteiskunnallisen osallisuuden arvo on tunnustettu hallitusohjelmaa myöten, ja sitä edistävälle työlle on nyt korona-ajan jälkeen huutava tarve. Olen tosi iloinen, että saamme Siljan työkaveriksi ja hänen älyttömän kovan asiantuntemuksensa edistämään nuorten osallistumismahdollisuuksia entistäkin voimallisemmin“, sanoo Allianssin toiminnanjohtaja Anna Munsterhjelm.

“Nuorten poliittinen osallistuminen ja kiinnostus yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen ovat kasvaneet viime vuosina. Samaan aikaan erot nuorten yhteiskunnallisessa osallistumisessa vaihtelevat koulutustason ja perhetaustan mukaan. Tavoitteenani on, että yhä useampi nuori kokisi, että yhteiskunnallinen osallistuminen kuuluu myös itselle. Tämä edellyttää, että kun nuoret käyttävät ääntään, ääntä myös aidosti kuunnellaan”, sanoo Silja Uusikangas.

Uusikangas aloittaa Allianssissa 18.11.2021 ja hänet tavoittaa siitä alkaen osoitteesta silja.uusikangas@alli.fi


Lisätietoja:

Silja Uusikangas
nuorten osallisuuden asiantuntija
044 787 0880

Anna Munsterhjelm
toiminnanjohtaja
040 5879514

Katso myös