Suomen kymmenenneksi nuorten ilmastodelegaatiksi nimettiin Emma Sairanen ja varadelegaatiksi Ellen Ojala

Uutiset 2.6.2020

Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssi nimesi kymmenenneksi ilmastodelegaatiksi helsinkiläisen Emma Sairasen ja varadelegaatiksi tamperelaisen Ellen Ojalan. Kyseessä on luottamustehtävä, jossa edustetaan Suomen nuoria erilaisissa ilmastotapahtumissa, kuten YK:n ilmastosopimuksen osapuolikokouksessa (COP26) Glasgowssa, ja tuodaan esiin nuorten ääntä ilmastopolitiikkaan liittyvissä kysymyksissä.

Nuorten ilmastodelegaatiksi nimetty Emma Sairanen on 24-vuotias ja hän opiskelee Aalto-yliopistossa bioteknologian maisteriohjelmassa. Sairanen on toiminut aiemmin mm. WWF:n koululähettiläänä. Parhaillaan hän puheenjohtaa Luonto-Liiton ilmastoryhmää sekä vetää 200 ilmastokirjettä eduskuntaan -kampanjaa.

”Ilmastotoimien puolesta puhuminen on minulle äärettömän merkityksellistä. Siksi on valtavan hienoa päästä uutena ilmastodelegaattina tuomaan nuorten ääntä mukaan ilmastokeskusteluun ja edistämään minulle kaikista tärkeimpiä asioita: turvallista tulevaisuutta ja luonnon elinvoimaisuutta”,  Sairanen kertoo.

Varadelegaatiksi valittu 23- vuotias Ellen Ojala opiskelee Tampereen yliopistossa pohjoismaisia kieliä. Hän on yksi Fridays for Future -ilmastoliikkeen tunnetuimpia nimiä Suomessa ja järjestänyt ilmastolakkoja ja mielenosoituksia aktiivisesti.

“Olen innoissani ja kiitollinen, että tulin valituksi varadelegaatin tehtävään. Teen parhaani, jotta meidän nuorten ilmastoaktivistien ääni voimistuu yhteiskunnassa sellaiseksi, ettei sitä voida enää koskaan sivuuttaa”, Ojala sanoo.

Ilmastodelegaattien vuotta voit seurata Suomen Nuorisodelegaatit -sivulta Facebookissa ja Instagramissa @nuorisodelegaatit.

Lisätietoja:
Janika Takatalo, asiantuntija
Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssi
janika.takatalo@alli.fi

 


Avainsanat: