Uutiset

Suvi Mäkeläinen nuorisoalan vaikuttamistyön asiantuntijaksi

Uutiset 4.9.2023

Nuorisoalan kattojärjestö Allianssin vaikuttamistyön asiantuntijana on aloittanut Suvi Mäkeläinen. Hän vastaa erityisesti sosiaaliturvaan ja eläkepolitiikkaan liittyvästä työstä. Tehtävä on alustavasti noin vuoden kestävä opintovapaan sijaisuus.

Aiemmin Mäkeläinen on toiminut muun muassa Keskustanuorten puheenjohtajana, valtion nuorisoneuvoston varapuheenjohtajana, ylioppilaskunnan hallituksessa, Suomen Berliinin suurlähetystössä ja europarlamentaarikon kabinetissa. Hän on koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden maisteri ja aktiivisesti mukana Tampereen kaupunkipolitiikassa.  

“Etenkin näin haastavassa taloustilanteessa nuorten hyvinvoinnin edistäminen vaatii syvällistä ymmärrystä politiikasta, taitoa luoda ratkaisuja monimutkaisiin ongelmiin, halua rakentaa puolue- ja sektorirajat ylittäviä verkostoja sekä kykyä kääriä hihat ja ryhtyä hommiin. Suvilta löytyy kaikki nämä ominaisuudet – onpa mahtavaa saada hänet mukaan tiimiin!” sanoo Allianssin toiminnanjohtaja Anna Munsterhjelm

Vaikuttamistyön asiantuntijoiden tehtävään kuuluu nuorisoalan poliittisten tavoitteiden valmistelua ja toteuttamista, vaalivaikuttamista, päättäjätapaamisia, alan asiantuntijatyöryhmiin osallistumista sekä lausuntojen ja taustapaperien valmistelua. Nuorisoalan kattojärjestönä Allianssi myös tukee ja kouluttaa jäsentensä vaikuttamistyön tekijöitä. 

“On todella hienoa päästä jatkamaan nuorten hyvinvoinnin eteen tehtävää työtä, varsinkin nyt kun uusi hallitus on juuri aloittanut työskentelynsä. Sosiaaliturvaan ja eläkepolitiikkaan liittyvät kysymykset ovat erittäin ajankohtaisia ja tärkeitä sekä tämän päivän nuorten että tulevien sukupolvien näkökulmasta. Odotan innolla työskentelyä yhdessä kaikkien nuorisoalan toimijoiden kanssa”, sanoo Suvi Mäkeläinen

Suvi Mäkeläisen tavoittaa osoitteesta suvi.makelainen@nuorisoala.fi ja numerosta 0451134194.


Avainsanat:

Katso myös