Uutiset

Tasavallan presidentin puoliso Jenni Haukio Nuorisotyön viikon 2022 suojelijaksi

Uutiset 10.8.2022

Valtakunnallista Nuorisotyön viikkoa vietetään 10.-16.10.2022 yhdeksännen kerran. Teemaviikolla nostetaan esiin nuorisotyöntekijöiden, järjestöjen, kuntien ja seurakuntien tekemää arvokasta työtä nuorten hyväksi sekä kampanjoidaan nuorten hyvinvointia tukevien toimien puolesta. 

Tasavallan presidentin puoliso Jenni Haukio toimii Nuorisotyön viikon 2022 suojelijana. Tänä vuonna viikon teemana on nuoret ja nuorisotyö koronan jälkeen. Nuorisotyön viikon aikana nuorisoalan toimijat ja nuoret kertovat, mitä nuorille ja nuorisotyölle kuuluu koronan jälkeen, ja millaisia vaikutuksia korona-ajalla on ollut nuoriin ja nuorisoalaan. 

”Nuorten tukemiseksi korona-ajan jälkivaiheissa on tehtävä kaikki mahdollinen, ja tässä työssä meidän kaikkien tulee kantaa oma vastuumme. Nuoret ovat kallisarvoisinta, mitä yhteiskunnallamme on, ja Nuorisotyön viikko muistuttaa heidän hyvinvointinsa turvaamisen tärkeydestä”, Jenni Haukio toteaa.

Koronavuodet ovat aiheuttaneet oppimis- ja hyvinvointivajetta erityisesti nuorissa ikäluokissa ja eriyttäneet nuoria toisistaan. Nuorisoalan kattojärjestö Allianssi haluaakin Nuorisotyön viikolla herättää kaikki suomalaiset huomaamaan, että ilman nuoria meillä ei ole mitään – tulevaisuuden osaajia, innovaatioita tai toimivaa yhteiskuntaa. 

Nuorisotyön viikkoa on vietetty vuodesta 2014 alkaen. Nuorisotyön viikkoa koordinoi Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssi.

Lisätietoja antaa:

Minna Jauho, Nuorisotyön viikon tuottaja
minna.jauho@nuorisoala.fi
044 722 9356

Salla Merikukka, viestintäpäällikkö
salla.merikukka@nuorisoala.fi
040 527 8518

Katso myös