Uutiset

Titta Hiltunen vaikuttamisen asiantuntijaksi nuorisoalan kattojärjestöön

Uutiset 3.2.2022

Titta Hiltunen on valittu nuorisoalan kattojärjestö Allianssin vaikuttamisen asiantuntijaksi. Aiemmin Hiltunen on tehnyt sosiaali- ja terveyspoliittista vaikuttamistyötä muun muassa opiskelijoiden mielenterveysjärjestö Nyytissä, Amnestyssä sekä Suomen ylioppilaskuntien liitossa. Hän toimii parhaillaan myös Helsingin kaupunginvaltuutettuna sekä vasemmistoliiton sosiaali- ja terveyspoliittisen työryhmän puheenjohtajana. 

“Nuorten hyvinvointia edistävää politiikkaa tarvitaan nyt koronan vaikutusten takia aiempaakin kipeämmin ja nopeammin. Nuorisoalan tärkein vaikuttamistavoite on saada päättäjät ymmärtämään nuorten laiminlyönnistä aiheutuvat uhat ja torjumaan ne. Kunnianhimoisten tavoitteiden saavuttamiseksi tarvitsemme sellaista syvällistä asiantuntemusta, laajoja verkostoja ja positiivista kekseliäisyyttä, jota Titalta löytyy. Olen tosi iloinen saadessamme hänet mukaan tekemään!“ sanoo Allianssin toiminnanjohtaja Anna Munsterhjelm

Allianssissa Titta Hiltunen ottaa vastuulleen erityisesti sosiaaliturvaan, eläkejärjestelmään, nuorten mielenterveyskysymyksiin ja hyvinvointialueiden palveluihin liittyvän vaikuttamistyön. Tehtävään kuuluu nuorisoalan poliittisten tavoitteiden valmistelua ja toteuttamista, vaalivaikuttamista, päättäjätapaamisia, alan asiantuntijatyöryhmiin osallistuminen sekä lausuntojen ja taustapaperien valmistelu. Nuorisoalan kattojärjestönä Allianssi myös tukee ja kouluttaa jäsentensä vaikuttamistyön tekijöitä. 

“Ihanaa päästä tekemään töitä nimenomaan nuorten ja nuorisoalan puolesta! Korona on kohdellut monia nuoria kaltoin ja esimerkiksi nuorten mielenterveyskriisin ratkaisemisessa todella riittää tekemistä juuri nyt. Samoin nyt on käynnissä sosiaaliturvauudistus, jossa nuorten ääni täytyy saada kuuluviin.  Näiden ja monien muiden kysymysten parissa aion paiskia hommia”, Hiltunen kommentoi.

Hiltunen aloittaa nuorisoalan kattojärjestössä Allianssissa 15.2. ja hänet tavoittaa siitä alkaen osoitteesta titta.hiltunen@alli.fi

Lisätietoja
Anna Munsterhjelm, toiminnanjohtaja
anna.munsterhjelm@alli.fi

Kuva: Pinja Nikki


Avainsanat:

Katso myös