Uutiset

Tuija Kautto on valittu nuorisoalan kattojärjestön palvelujohtajaksi

Uutiset 18.5.2022

Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssin hallitus on valinnut Tuija Kauton järjestön palveluista vastaavaksi johtajaksi. Kautto toimii parhaillaan Jyväskylän kaupungin monialaisen Nuorten talon hankepäällikkönä. Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa Ohjaamo-toimintaa koordinoivassa valtakunnallisessa Kohtaamo-hankkeessa, eri tehtävissä Jyväskylän kaupungin nuorisopalveluissa ja nuorisotoimen erikoissuunnittelijana ELY-keskuksessa. Nuorisojärjestökokemusta Kautto on kerryttänyt työntekijänä Nuorten Suomi ry:ssä sekä partion luottamus- ja vapaaehtoistehtävissä. 

Palvelujohtajana Tuija Kautto tulee vastaamaan Allianssin tuottamien palveluiden kehittämisestä ja nuorisoalan toimijoiden tarpeisiin vastaamisesta. Hän toimii palvelutiimin esihenkilönä ja osallistuu koko Allianssin johtamiseen johtoryhmän jäsenenä. 

“Palvelujohtajan tärkein tehtävä on muodostaa tilannekuva nuorisoalan toimijoiden tarpeista ja johtaa niihin vastaavien palveluiden luomista. En usko, että olisimme voineet löytää pestiin sopivampaa ihmistä kuin Tuijan, joka on paitsi tunnettu ja arvostettu tekijä nuorisoalalla, myös jämpti ja osallistava kokonaisuuksien johtaja”, sanoo nuorisoalan kattojärjestö Allianssin toiminnanjohtaja Anna Munsterhjelm

“Valinnassa haluttiin painottaa erityisesti julkisen sektorin nuorisotyön tuntemusta, jotta osaisimme kattojärjestönä huomioida sen paremmin toiminnassamme. Suomessa ei liene kovin montaa ihmistä, jonka verkostot kunnallisen nuorisotyön puolella olisivat kattavammat kuin Tuijalla. Odotamme tosi hyvillä mielin, että hän liittyy työporukkaamme!”

“Intoa täynnä odotan, että pääsen tarttumaan toimeen. Nuorisoala ei toimialana ole suuri, mutta sen merkitys yhteiskunnallisesti on paljon kokoaan suurempi. Juuri siksi on tärkeää, että yhdessä etsimme parhaimpia ratkaisuja tukea nuoria ja nuorten parissa toimivia”, sanoo Tuija Kautto. 

Kautto aloittaa palvelujohtajan tehtävässä kesälomien jälkeen 16.8., jolloin hänet tavoittaa osoitteesta tuija.kautto@nuorisoala.fi

Lisätiedot

Tuija Kautto, palvelujohtaja (16.8. alkaen)
050 344 9671

Anna Munsterhjelm, toiminnanjohtaja
040 587 9514

Kuva: Maarimanna


Avainsanat:

Katso myös