Tule mukaan kehittämään nuorten kuntavaalikonetta!

Uutiset 18.12.2019

Nuorisoalan kuntavaalikonetta suunnitteleva työryhmä aloittaa työnsä helmikuussa 2020. Työryhmän aloitustapaaminen pidetään 6.2. Allianssi-talolla ja kiinnostuneet voivat liittyä mukaan myös etäyhteyksillä. Työryhmän kokoukset ovat avoimia kaikille nuorisoalan toimijoille, jotka ovat kiinnostuneet nuorten äänestysaktiivisuudesta ja vaalisovelluksien tuomista mahdollisuuksista. 

Kevään 2019 vaaleissa yli 100 000 äänestäjää etsi itselleen sopivaa puoluetta ja ehdokasta nuorten vaalikoneella. Nuorille suunnattu vaalikone toteutettiin 43 järjestön yhteistyönä, ja se julkaistiin kolmella kielellä. Vaalikoneilla on erityisen suuri merkitys nuorille äänestäjille, sillä tutkitusti vaalikoneita käyttävät kaikista ikäryhmistä eniten nuoret ja niillä on nuorille suurempi merkitys äänestyspäätöstä tehtäessä.

Kuntavaaleihin 2021 tarvitaan kanava, jota kautta nuoret äänestäjät saavat tietoa vaihtoehdoista ja ehdokkaat mahdollisuuden kertoa olevansa nuorten puolella. Siksi nuorisoalan kattojärjestö Allianssi perustaa Kuntavaalikoneen tulevaisuus -työryhmän työstämään uudenlaista vaalisovellusta tuleviin vaaleihin.

Kenelle?

Työryhmä on avoin kaikille nuorisoalan toimijoille, jotka haluavat osallistua vaalikoneen kehittämiseen tai ovat kiinnostuneet nuorten vaaliosallistumisesta. Työryhmän aloitustapaaminen pidetään torstaina 6.2. klo 16-18 Allianssi-talolla. Työryhmä tapaa vuoden 2020 aikana 4-5 kertaa.

Tavoite!

Työryhmän tehtävänä on suunnitella uuden, nuorisoalan yhdistävän vaalisovelluksen toteutustapa sekä osallistua sisältöjen laatimiseen. Työryhmä on olennaisessa roolissa sovelluksen toimivuuden ja saavutettavuuden testaamisessa. Työryhmää vetää osallisuusasiantuntija Virva Viljanen.

Ilmoittaudu mukaan työryhmään tämän linkin kautta.

Kuntavaalikoneen tulevaisuus -työryhmä on yksi vuonna 2020 perustettavista Allianssin avoimista työryhmistä, jotka tukevat Allianssin toimintaa.Työryhmät perustetaan ajankohtaisten teemojen ympärille ja ne toimivat määräajan. Voit tutustua muihin vuoden 2020 työryhmiin täällä.


Avainsanat: