Tule nuorten kuntavaalikoneen kumppaniksi!

Uutiset 27.4.2020

Nuorten vaalikone auttaa nuoria äänestäjiä löytämään parhaimman ehdokkaan ja puolueen kuntavaaleissa 2021. Nuorten vaalikone kokoaa yhteen nuorten elämän ja arvojen kannalta keskeisimmät kysymykset. Vaalikonetta voi käyttää suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. 

Vaalikone toteutetaan nuorisoalan yhteistyönä ja nyt vaalikoneelle haetaan kumppaneita! Kumppaniksi haetaan lapsi- ja nuorisopolitiikan alalla toimivia organisaatioita. Kumppaniorganisaatioksi voi ilmoittautua tällä lomakkeella 30.9.2020 mennessä. (Huom! Hakuaikaa jatkettu)

Kumppanuus tarkoittaa:

  • Nuorten vaalikoneen kumppaniorganisaatioiden nimet listataan vaalikonesivulle. Tämä kertoo kuntavaaliehdokkaille, että nuorten vaalikone on aidosti nuorisoalan yhteinen vaalikone, johon kannattaa vastata!
  • Kumppaniorganisaatiot pääsevät työstämään vaalikoneen kysymyksiä ja vaikuttamaan koneen toteutukseen. Kumppanit saavat käyttöönsä vaalikoneeseen vastanneiden ehdokkaiden vastausdatan.
  • Vaalikoneen kumppanuus ei edellytä muuta panostusta kuin apua viestinnässä! Kumppanit auttavat jakamaan vaalikonetta niin ehdokkaille kuin nuorille äänestäjillekin viestintäkanavissaan ja verkostoissaan. 

Kevään 2019 eduskunta- ja eurovaaleissa nuorten vaalikoneella oli yhteensä 43 kumppaniorganisaatiota ja vaalikoneella oli peräti 100 000 käyttäjää. 

Vaalikoneen teemoista kysely nuorille

15-29-vuotiaiden nuorten näkemyksiä kuntavaalien tärkeimmistä teemoista kerätään kevään aikana kyselyllä. Vastaamaan pääsee tästä linkistä ja vastaaminen vie vain muutaman minuutin. Kyselyn vastauksia hyödynnetään nuorten kuntavaalikoneen suunnittelussa.
 

Lisätietoja:

Virva Viljanen
nuorten osallisuuden asiantuntija
etunimi.sukunimi@alli.fi / p. 050 3020 598


Avainsanat: