Tule suunnittelemaan nuorten politiikkabussia – ohjausryhmään haetaan nuoria asiantuntijoita!

Uutiset 4.8.2020

Haluatko olla mukana kehittämässä syksyn kiinnostavinta politiikkakiertuetta nuorille? Allianssi starttaa Nuorten politiikkabussi 2020 -hankkeen, jossa toisella asteella opiskelevat nuoret pääsevät tutustumaan politiikkaan hyppäämällä politiikkabussin kyytiin. Bussikiertueen suunnitteluun ja arviointiin perustetaan nuorten asiantuntijaryhmä, johon haetaan nyt 16-19-vuotiaita jäseniä.

Nuorten politiikkabussin ohjausryhmässä pääset suunnittelemaan toisen asteen oppilaitoksille suunnattua bussikiertuetta, jonka tarkoituksena on tuoda politiikot ja nuoret toistensa luokse. Ohjausryhmän tehtävänä on asettaa hankkeelle tavoitteet, päättää kiertueen reitti ja opetussisällöt sekä arvioida onnistumisia ja parantamisen paikkoja. 

Politiikkabussin ohjausryhmään haetaan neljää nuorta asiantuntijaa. Voit hakea ohjausryhmän asiantuntijaksi, jos:

  • olet 16-19-vuotias
  • opiskelet tai olet valmistunut lukiosta tai toisen asteen ammatillisesta oppilaitoksesta
  • sinua kiinnostaa opetuksen kehittäminen ja haluat, että nuorten ääni kuuluu yhteiskunnassa

Haethan ohjausryhmän jäseneksi viimeistään 13.8. aikana tällä lomakkeella. Neljä ohjausryhmän jäsentä valitaan hakemusten perusteella. Toivomme hakijoiksi eri-ikäisiä, eri sukupuolien edustajia sekä kieli-, kulttuuri- ja muihin vähemmistöihin kuuluvia henkilöitä. 

Ohjausryhmä kokoontuu kolmesti syksyn 2020 aikana Helsingissä tai sovittaessa etäyhteyksillä: aloitustapaaminen järjestetään 20.8. klo 16-18, seuraava suunnittelutapaaminen 16.9. klo 15-18 ja päätöstapaaminen pidetään 30.11.  Osallistujille korvataan matka- ja majoituskulut Helsinkiin ohjausryhmän tapaamiseen.

 

Linkki hakulomakkeeseen

Nuorten politiikkabussi 2020 -hanke saa EU-rahoitusta. Euroopan komissio ei vastaa julkaisun sisällöstä. Lisätietoa Erasmus+ -ohjelmasta: oph.fi/erasmusplus

Lisätietoja:

Virva Viljanen
osallisuusasiantuntija
p. 050 3020 598 / virva.viljanen@alli.fi

 


Avainsanat: