Tulevaisuuden ääni annetaan nyt – nuorten puoluegallupin tulokset julkistetaan Politiikkaviikolla

Uutiset 16.10.2018

Miten nuoret äänestäisivät, jos vaalit järjestettäisiin nyt? Allianssi kysyi yli 2 000 toisen asteen opiskelijalta, miten he näkevät Suomen poliittisen kentän ja miten sen pitäisi muuttua. Nuorten puoluegallupin tulosjulkistus avaa valtakunnallisen Politiikkaviikon maanantaina 29.10. klo 9 Allianssi-talolla, ja tilaisuus näytetään suorana lähetyksenä Allianssin YouTube-kanavalla.

Kysely toteutettiin nettikyselynä syyskuussa 2018. Vastauksia kerättiin 15-19-vuotiailta toisen asteen opiskelijoilta. Nuorilta kysyttiin muun muassa, mitä puoluetta he äänestäisivät, mikäli eduskuntavaalit järjestettäisiin nyt ja he olisivat äänioikeutettuja. Lisäksi gallupissa mitattiin, mitkä vaikuttamistavat kiinnostavat nuoria ja mikä saisi heidät äänestämään tulevissa vaaleissa.

Julkistustilaisuudessa tuloksia kommentoivat Ylen politiikan toimittaja Matti Koivisto, Eduskuntatutkimuksen keskuksen tutkija Jenni Karimäki ja Allianssin puheenjohtaja Elisa Gebhard. Tilaisuuden avaa nuorten osallisuuden asiantuntija Virva Viljanen.  

Tilaisuutta voi seurata suorana tai katsoa tallenteen jälkikäteen netistä. Julkistusta voi seurata myös paikan päällä Allianssi-talolla. Ilmoittautuminen on käynnissä 25.10. asti osoitteessa: https://www.lyyti.in/puoluegallup

Lisätietoja nuorten puoluegallupista: Asiantuntija Virva Viljanen (p. 050 3020 598) ja projektikoordinaattori Mari Henttinen (p. 044 416 5282)


Avainsanat: