Tulevaisuusvaliokunta järjestää nuorille avoimen kokouksen Politiikkaviikolla – hae mukaan kokoukseen ja ehdota aihetta!

Uutiset 3.10.2019

Eduskunnan tulevaisuusvaliokunta pitää Politiikkaviikolla 8.11. kokouksen, jonka asialistan määrittelevät nuoret. Kokoukseen valitaan 80 nuorta osallistujaa, jotka ratkovat tulevaisuuden suuria kysymyksiä kansanedustajien kanssa. Kuka vaan nuori voi ehdottaa aiheita tulevaisuusvaliokunnan käsiteltäväksi ja hakea mukaan kokoukseen.

Tulevaisuusvaliokunta tarttuu nuorisoalan kattojärjestö Allianssin toteuttaman Politiikkaviikon haasteeseen perjantaina 8.11. klo 9-11 eduskunnan Pikkuparlamentissa, kun 80 nuorta pääsee keskustelemaan tulevaisuuden suurista kysymyksistä tulevaisuusvaliokunnan kanssa. Kokoukseen järjestetään avoin haku kaikille alle 29-vuotiaille nuorille, ja hakijoiksi toivotaan eri-ikäisiä, eri sukupuolien edustajia sekä kieli-, kulttuuri- ja muihin vähemmistöihin kuuluvia henkilöitä. 

Tulevaisuusvaliokuntaa kiinnostaa, mitkä asiat huolestuttavat nuoria ja vaativat ratkaisua.

“Tulevaisuusvaliokuntaa kiinnostaa, mitkä asiat huolestuttavat nuoria ja vaativat ratkaisua. Tilaisuuden tavoite on määritellä nuorille tärkeät kysymykset, jotka valiokunta huomioi päättäessään tämän vaalikauden painopistealueistaan”, kommentoi valiokunnan puheenjohtaja Joakim Strand. Tulevaisuusvaliokunnan tehtävänä on tunnistaa tulevaisuutta määrittäviä trendejä sekä käsitellä tulevaisuuden kehitykseen vaikuttavaa tutkimustietoa.

Kaikki valiokunnan kokouksen aiheet valitaan nuorten ehdottamista teemoista, ja ehdotuksia voi lähettää alla olevan lomakkeen kautta 20.10. mennessä. Kokoukseen valitut nuoret äänestävät ehdotusten joukosta kokouksen lopulliset aiheet.
 

Jätä ehdotus aiheesta tulevaisuusvaliokunnalle tästä

Hae osallistujaksi tulevaisuusvaliokunnan kokoukseen tästä

 

Politiikkaviikko on yhteiskunnallisen vaikuttamisen teemaviikko nuorille. Viikko järjestetään 4.-10.11.2019. Politiikkaviikko kannustaa nuoria tutustumaan politiikkaan ja vaikuttamaan itse. Tänä vuonna viikon teemana on politiikan uudistaminen.

Politiikkaviikon toteuttaa nuorisoalan kattojärjestö Allianssi, joka on valtakunnallinen nuorisotyön palvelu- ja vaikuttajajärjestö. Se on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton edunvalvoja, jonka jäseninä on 133 valtakunnallista nuoriso- tai kasvatusalan järjestöä. Allianssin tarkoituksena on edistää nuorten kasvua yhteiskunnan vastuullisiksi jäseniksi, osallistumista päätöksentekoon ja kansainväliseen toimintaan.

Lisätietoja: osallisuusasiantuntija Virva Viljanen (virva.viljanen@alli.fi, p. 050 3020 598)


Avainsanat: