Uuden Vanupon valmistelu käynnistyy – tule vaikuttamaan Suomen nuorisopolitiikan suuntaan 7.6.

Uutiset 29.5.2019

Vaalien jälkeen nuorisoalan edunvalvojien to do -listalla lukee Vanupo. Uuden valtakunnallisen nuorisotyön ja -politiikan ohjelman valmistelu on käynnistynyt virkamiesvalmisteluna, ja täysi vaihde pistettäneen päälle, kun uusi nuorisoministeri pääsee aloittamaan työnsä.

Mihin suuntaan nuorisopolitiikkaa seuraavalla nelivuotiskaudella viedään? Millaisten linjausten mukaan toimintaa ohjataan ja rahoitetaan? Ja ennen kaikkea: miten varmistamme, että Suomen suurin ongelma – nuorten syrjäytyminen – ratkaistaan tehokkaasti ja kunnianhimoisesti?

Osallistu valmistelutyöhön ja vaikuta! Ensimmäinen tilaisuus siihen on perjantaina 7.6. nuorisoalan kattojärjestö Allianssin edunvalvonnan aamiaisella. Tule kuulemaan, kun nuorisoasioista opetus- ja kulttuuriministeriössä vastaava johtaja Henni Axelin alustaa ohjelman tekemisen lähtökohdista ja valmisteluprosessista. Käynnistämme samalla avoimen keskustelun Vanupon tulevasta sisällöstä ja mietimme parhaita osallistamisen tapoja merkittävään, mutta nopealla aikataululla vedettävään vaikuttamistyöhön.

Tervetuloa kaikki nuorisoalan toimijat! Ilmoittauduthan Lyytiin viimeistään 5.6., niin varmistat itsellesi tuolin ja tarjoilut.

Opetus- ja kulttuuriministeriö järjestää myös avoimen Valtakunnallisen nuorisotyön ja -politiikan ohjelman 2020-2023 valmistelun keskustelutilaisuuden keskiviikkona 19.6. klo 10-12 (Meritullinkatu 1, kokoushuone Jukola). Osallistujia pyydetään ottamaan mukaan henkilöllisyystodistuksen ja varaamaan aikaa sisäänpääsyyn ennen tilaisuuden alkua. Tilaisuuteen voi osallistua halutessaan myös livelähetyksen kautta (linkki lähetetään ilmoittautuneille). Ilmoittautuminen tulee tehdä 16.6. mennessä.


Avainsanat: