Uutiset

Uudet katsaukset kokoavat tilannekuvaa siitä, mitä nuorille ja nuorisoalalle kuuluu

Uutiset 18.4.2023

Tennareita lattialla.

Allianssi kokoaa jatkossa neljä kertaa vuodessa nuoriin ja nuorisoalaan liittyvää ajankohtaista tietoa yhteen Mitä kuuluu nuorille? -katsaukseen sekä Mitä kuuluu nuorisoalalle? -katsaukseen. Ensimmäiset katsaukset on julkaistu tänään 18.4.2023. Katsausten tarkoituksena on palvella niin päättäjiä, nuorisoalan toimijoita kuin muita nuorten hyvinvoinnin ja osallisuuden parissa työskenteleviä tarjoamalla helposti haltuun otettavan tilannekuvan siitä, miten nuorilla ja nuorisoalalla menee.

“Nuorisoalan kattojärjestönä koemme tärkeäksi, että nuorisoalan toimijat kokevat tilannekuvansa nuorten hyvinvoinnista ja nuorisoalasta hyväksi. Haluamme, että ajankohtaista tietoa on mahdollisimman helppoa hyödyntää omassa työssä”, kertoo Allianssin palvelujohtaja Tuija Kautto.

Mitä kuuluu nuorille? -katsaus kokoaa säännöllisesti ajankohtaisiin tutkimuksiin, selvityksiin, kyselyihin ja tilastoihin pohjautuvaa tilannekuvaa siitä, miten nuoret voivat ja miten nuorten ääni kuuluu yhteiskunnallisessa keskustelussa. Katsaus on erityisen hyödyllinen päättäjille ja medialle.

Mitä kuuluu nuorisoalalle? -katsaus puolestaan kertoo ajankohtaiseen tietoon ja alan kehittämisstyöhön pohjautuvaa tilannekuvaa siitä, mitä nuorisoalalla tapahtuu.  Nuorisoalan katsauksesta on erityistä tukea nuorisoalan johtajille ja koordinaattoreille, ja samalla myös päättäjät saavat tietoa alan ajankohtaisesta kehityksestä. Molemmat katsaukset palvelevat kuitenkin jokaista, joka haluaa saada nopeasti käsityksen siitä, mitä nuorille ja nuorisoalalle kuuluu juuri nyt.

“Suomessa tuotetaan paljon tietoa siitä, miten nuoret voivat. Monella arki on kuitenkin niin täynnä muita velvollisuuksia, ettei tutkimustietoon perehtymiselle välttämättä jää aikaa. Siksi haluamme kehittää katsauksista sellaisia, että ne tarjoaisivat jo nopealla silmäyksellä käsityksen nuorten hyvinvointiin ja nuorisoalaan liittyvästä ajankohtaisesta tiedosta”, kuvaa Mitä kuuluu nuorille? -katsauksesta vastaava Allianssin nuorten osallisuuden asiantuntija Silja Uusikangas.

Ensimmäiset katsaukset on julkaistu tänään 18.4.2023. Katsaukset tullaan lähettämään osana Allianssin Nuorisoalan uutisia -uutiskirjettä, ja lisäksi katsaukset kootaan talteen Allianssin verkkosivuille.

Tutustu katsauksiin:

Huhtikuu 2023: Mitä kuuluu nuorille? 
Huhtikuu 2023: Mitä kuuluu nuorisoalalle?

Lisätietoja

Mitä kuuluu nuorille? -katsaus:
Silja Uusikangas, nuorten osallisuuden asiantuntija
silja.uusikangas@nuorisoala.fi
044 7870 880

Mitä kuuluu nuorisoalalle? -katsaus:
Tuija Kautto, palvelujohtaja
tuija.kautto@nuorisoala.fi
044 416 5212

Katso myös