Uutiset

Uusia jäseniä Allianssiin – tervetuloa!

Uutiset 26.6.2023

Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssi on saanut tänä keväänä kuusi uutta jäsentä, kun Helsingin Diakonissalaitoksen säätiö, Syömishäiriöliitto – SYLI, Suomen Nuorkauppakamarit, Natonuoret, Suomen Operaatio Libero ja Suomen Medisiinariliitto hyväksyttiin jäseniksi.

Allianssin jäsenmäärä on viime vuosina kasvanut tasaisesti, vaikka järjestökentällä liikettä tapahtuukin. Tänä keväänä jäsenmäärä on noussut jo 153 jäseneen: “Tämä kertoo ennen kaikkea nuorisoalan halusta tehdä yhteistyötä ja yhteistä edunvalvontaa”, arvioi Allianssin palvelujohtaja Tuija Kautto.

Allianssi nuorisoalan kattojärjestönä palvelee koko alaa ja sen toimijoita kolmannelta sektorilta kuntiin ja seurakuntiin. Osa Allianssin palveluista on kuitenkin suunnattu ainoastaan jäsenille. Tällaisia palveluja ovat esimerkiksi kiitosta saaneet valmennusohjelmat sekä syksyisin järjestettävä koulutuskarnevaali. Jäsenet voivat myös edullisemmin kouluttautua Allianssin kautta sekä hyödyntää Allianssi-talon kokous- ja koulutustiloja.

Allianssin tuore jäsenkysely keväältä 2023 kertoo jäsenten olevan tyytyväisiä Allianssin toimintaan. Tyytyväisiä tai melko tyytyväisiä Allianssin toimintaan ilmoitti olevansa peräti 90 prosenttia kyselyyn vastanneista jäsenistä. 

“Kyselyn vastauksista huomaa, että olemme Allianssissa onnistuneet tunnistamaan jäsenten tarpeita hyvin, ja vastanneet näihin muun muassa erilaisten koulutusten ja verkostojen kehittämisen kautta”, iloitsee Kautto. 

Allianssin varsinaiseksi jäseneksi voidaan hyväksyä rekisteröity valtakunnallinen yhdistys tai säätiö, joka on toiminut vähintään vuoden. Varsinaisen jäsenen tulee harjoittaa nuorisotyötä, nuorisotoimintaa ja/tai nuorisopalvelujen tuottamista ja toiminnan tulee olla valtakunnallista. Allianssin yhteisöjäseneksi voidaan hyväksyä myös muita nuoriso­toimintaa harjoittavia oikeushenkilöitä, esimerkiksi kuntia ja seurakuntia.

Lisätietoja Allianssin jäsenyydestä ja jäsenyyden hakulomake löytyvät Allianssin verkkosivuilta.


Avainsanat:

Katso myös