Vaikuta mistä vaaleissa puhutaan – hae kumppaniksi Nuorten vaalikoneeseen

Uutiset 4.12.2018

Nuorten vaalikone toteutetaan jälleen eduskunta- ja europarlamenttivaaleissa keväällä 2019. Vaalikone on nuorisoalan yhteinen ponnistus, johon on kerätty nuorten kannalta olennaisimmat kysymykset. Vaalikoneella nuori (tai vanhempikin) äänestäjä voi seuloa omia arvojaan vastaavat, nuorten puolta pitävät ehdokkaat ja puolueet.

Vaalien supervuonna 2019 Nuorten vaalikone julkaistaan ensimmäistä kertaa samanaikaisesti kaksissa eri vaaleissa. Nuortenvaalikone.fi ja ungasvalmaskin.fi -sivustot kääntyvät myös kolmelle kielelle: suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Vaalikoneeseen vastaaminen on mahdollista kaikille ehdokkaille helmikuun puolesta välistä alkaen. Äänestäjille ja suurelle yleisölle kone julkaistaan maaliskuun lopussa.

Allianssi hakee kumppaneita vaalikoneeseen

Allianssi kutsuu kaikki nuorisoalan toimijat kumppaneiksi vaalikoneeseen. Kumppanuus ei edellytä rahallista panostusta vaan intoa pohtia parhaat vaalikonekysymykset tai viestinnällistä tukea. Kumppaniksi voi ilmoittautua oheisella lomakkeella viimeistään 18.1.2019. Lomakkeella on myös mahdollista esittää ehdotuksia vaalikonekysymyksiksi.

Allianssi järjestää lisäksi kaksi avointa kysymystyöpajaa vaalikoneen sisällöistä.

Kysymystyöpaja 1: Nuorten vaalikone eduskuntavaaleissa (ilmoittaudu tästä) 
pe 11.1.2019 klo 9-11, Allianssi-talo

Kysymystyöpaja 2: Nuorten vaalikone eurovaaleissa (ilmoittaudu tästä)
ti 15.1.2019 klo 16-18, Allianssi-talo

 

Lisätietoja: osallisuusasiantuntija Virva Viljanen (virva.viljanen(a)alli.fi, p. 050 3020 598


Avainsanat: