Vaikuttamisen harjoittelija Iida Yliannala vahvistaa demokratiakasvatusta

Uutiset 17.9.2020

Iida Yliannala aloitti tällä viikolla Allianssin vaikuttamisen ja viestinnän tiimissä harjoittelijana. Harjoittelu keskittyy nuorten demokratiakasvatusta ja osallisuutta edistävien suurten projektien, Politiikkaviikon ja Nuorisovaalien, suunnitteluun ja toteutukseen.

 

Lapualta kotoisin oleva Iida Yliannala opiskelee luokanopettajaksi Helsingissä. Yliannala on kokenut järjestötoimija ja vetää Väestöliiton nuorisotyöryhmää. Yliannalan vastuulla  Eurooppanuorten hallituksessa on viestintä ja aiemmin hän ollut mukana Suomen Lukiolaisten Liiton toiminnassa. Allianssissa Yliannalan harjoittelu kestää marraskuun loppuun asti.

 

Vaikuttamisen harjoittelijana Yliannala tekee monipuolisesti vaikuttamisen ja viestinnän tehtäviä. Harjoittelun painopisteet ovat kuntavaaleihin 2021 valmistautumisessa sekä Politiikkaviikossa, joka on marraskuussa järjestettävä valtakunnallinen yhteiskunnallisen vaikuttamisen teemaviikko nuorille. Yliannala tulee muun muassa osallistumaan nuorten poliitikkojen virtuaalipaneelikeskustelujen järjestämiseen ja kuntavaalien Nuorisovaalien oppimissisältöjen suunnitteluun.

 

“Iidalla on sekä osaamista että loistava asenne tehtävään. Iidan näkemys opetuksesta ja yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta on suuri apu, kun pohdimme uusia demokratiakasvatuksen malleja tuhansille nuorille syksyn Politiikkaviikolle ja ensi kevään kuntavaaleihin”, kertoo osallisuuden asiantuntija Virva Viljanen.

 

“On upeaa päästä oppimaan lisää vaikuttamisesta ja nuorisoalasta Allianssin kaltaisessa yhteisössä. Erityisen lähellä sydäntäni on nuorten osallisuus ja innolla odotankin pääseväni puurtamaan Politiikkaviikon parissa”, kuvailee vaikuttamisen harjoittelijana aloittanut Iida Yliannala.

 

Lisätietoja:

Iida Yliannala

harjoittelija

etunimi.sukunimi@alli.fi

p. 044 491 8745

 

Virva Viljanen

osallisuusasiantuntija

etunimi.sukunimi@alli.fi

p. 050 3020 598

 


Avainsanat: