Valtakunnallinen Politiikkaviikko alkoi: Politiikkabussin kiertueen avasi sisäministeri Ohisalo Järvenpäässä

Uutiset 3.11.2020

Politiikkaviikko on valtakunnallinen yhteiskunnallisen vaikuttamisen teemaviikko 12–20-vuotiaille nuorille, jonka tavoitteena on opettaa vaikuttamisen tapoja lähiympäristössä kuin laajemminkin maailmassa ja tutustua politiikkaan. Politiikkaviikko järjestetään kolmatta kertaa. 

Tänä vuonna Politiikkaviikon teemana on vaikuttaminen kunnissa ja kaupungeissa. Kunnissa päätetään monista nuorten elämään vaikuttavista asioista: kouluista, terveydenhuollosta, julkisesta liikenteestä, kirjastoista, puistoista ja nuorisotiloista, harrastusmahdollisuuksista. Samaan aikaan monissa kunnissa nuorten määrä laskee. Siksi Politiikkaviikolla voi järjestää nuorten ja paikallisten päättäjien välisen Unelmien kunta -keskustelun. Keskustelussa nuoret ja kuntapäättäjät kohtaavat tasavertaisina ja puhuvat Erätauko-menetelmällä siitä, minkälaisessa kaupungissa tai kunnassa he haluavat asua.

Politiikkaviikolla 2.–8.11.2020 järjestetään kolme nuorille suunnattua virtuaalista politiikkapaneelikeskustelua. Paneelikeskusteluissa nuoret puolue-edustajat käyvät keskustelua ja vastaavat nuorten kysymyksiin. Tavoitteena on tutustua eri puolueiden edustamiin arvoihin nuorten näkökulmasta. Tiistaina 3.11. pidetään nuorille suunnatut debatit suomeksi ja ruotsiksi. Torstaina 5.11. pääsevät osallistumaan perusasteen oppilaat lasten politiikkapaneeliin suomeksi.

Kuva poistettu.Nuorten politiikkabussi 2020 lähtee kiertämään valtakunnallisella Politiikkaviikolla toisen asteen oppilaitoksia ympäri Suomen. Politiikkabussi yhdistää liikkuvan nuorisotyön ja demokratiakasvatuksen menetelmät. Bussin kyydissä nuoret pääsevät pelillisillä menetelmillä tutustumaan yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen sekä kohtaamaan alueen päätöksentekijöitä ja eri puolueiden edustajia.

Politiikkaviikon kokonaisuuden järjestää Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssi. Politiikkabussi saa rahoitusta Eramus+-ohjelmasta. Politiikkaviikon materiaaleihin voi tutustua Politiikkaviikon nettisivuilla. 

Politiikkaviikko Instagramissa: @politiikkaviikko
Politiikkabussi Instagramissa: @politiikkabussi


Avainsanat: