Uutiset

Vauhtia varainhankintaan! -webinaarisarjasta eväitä nuorisoalan järjestöjen varainhankinnan kehittämiseen – ilmoittaudu mukaan nyt!

Uutiset 20.9.2021

Nuorisoalan järjestöjen julkisen rahoituksen tulevaisuuteen liittyy epävarmuustekijöitä, mikä haastaa järjestöjä kehittämään omaa varainhankintaansa nopeallakin aikataululla.

Kolmiosaisessa Vauhtia varainhankintaan! –webinaarisarjassa pureudumme tulonlähteiden monipuolistamiseen varainhankinnan keinoin. Webinaarisarjan webinaarit ovat itsenäisiä eli voit halutessasi käydä kaikki sarjan koulutukset tai napata itsellesi juuri oman organisaatiosi tarpeita vastaavimman koulutuksen.

Webinaarisarjan koulutukset ovat avoimia kaikille nuorisoalan toimijoille. Koulutukset ovat maksuttomia Allianssin jäsenorganisaatioiden edustajille, muille koulutukseen osallistuminen maksaa 20 euroa.

Varainhankinnan perusteet – miten lähteä tekemään järjestöstä varainhankittava?

perjantaina 1.10.2021 klo 9.00-11.30

Mistä onnistuneessa varainhankinnassa on kyse? Mitä varainhankinnan aloittaminen vaatii organisaatiolta kulttuurin, resurssoinnin ja osaamisen suhteen? Webinaarin tavoitteena on tarjota osallistujille kipinä varainhankintaan tiiviin luennon ja keskustelun kautta. Webinaari antaa tuoreita näkökulmia varainhankinnan toteuttamiseen.

Koulutuksen olennaisimmat sisällöt:

 • järjestön varainhankinnan perusteet ja keskeisin lainsäädäntö
 • varainhankinnan keinot, oikeiden varainhankintakeinojen valinta ja varainhankinnan mittaaminen
 • potentiaalisten lahjoittajien innostaminen aktiivisiksi osallistujiksi

Webinaarin kouluttajana toimii innostava ja intohimoinen viestinnän, varainhankinnan ja järjestöjohtamisen moniosaaja Konsta Erola (Kipinä Marketing Oy). Konstalla on yli 15 vuoden kokemus non-profit-organisaatioiden varainhankinnasta ja markkinoinnista.

Ilmoittaudu mukaan Lyytissä 30.9.2021 klo 15 mennessä.

Yritysyhteistyön mahdollisuudet – miten rakentaa kumppanuuksia?

perjantaina 5.11.2021 klo 9.00-11.30

Tämän webinaarin tarkoituksena on, että osallistuja osaa hahmottaa, miten omassa järjestössä varoja voisi hankkia yritysyhteistyöllä sekä tunnistaa erilaisia yhteistyön muotoja ja niiden reunaehtoja.

Koulutuksen olennaisimmat sisällöt:

 • kumppanuustyön perusteet
 • yritysyhteistyön mahdollisuudet ja reunaehdot
 • kumppanuuksien rakentamisen ABC – miten lähteä liikkeelle konkreettisesti?
 • yritysten odotukset järjestöyhteistyölle – Case Fazer (viestintäjohtaja, Liisa Eerola, Fazer)

Webinaarin kouluttajana toimii monessa kumppanuusliemessä keitetty Pia Tornikoski (Torni Consulting Oy). Pia toimii Vastuullinen Lahjoittaminen VaLa ry:n pääsihteerinä ja varainhankinnan konsulttina yrityksessään Torni Consulting Oy. Pia on tehnyt viestintää, markkinointia ja varainhankintaa urallaan niin urheilun, koulutuksen, lastensuojelun, kehitysyhteistyön kuin terveyden edistämiseksi hyväksi useiden järjestöjen ja yhteisöjen kanssa niin Suomessa kuin kansainvälisesti. Pia on myös tietokirjailija, joka on kirjoittanut opaskirjan yleishyödyllisen yhteisön varainhankintaan.

Yritysten odotuksia järjestöyhteistyölle avaa webinaarissa Fazerin viestintäjohtaja Liisa Eerola

Ilmoittaudu mukaan Lyytissä 1.11.2021 klo 15 mennessä.

Yksityislahjoittamisen mahdollisuudet ja varainhankinnan viestit

tiistaina 7.12.2021 klo 9.00-11.30

Milloin yksityislahjoittaminen on järjestölle järkevä varainhankintakeino? Mitä se järjestöltä vaatii? Mistä onnistuneessa yksityislahjoittamisen konseptissa on kyse ja miten sellaista kannattaa lähteä rakentamaan? Muun muassa näihin kysymyksiin saat tässä koulutuksessa vastauksen!

Koulutuksen olennaisimmat sisällöt:

 • yksityislahjoittaminen järjestön varainhankintakeinona
 • lahjoituspyynnöt
 • varainhankintaviestintä
 • case-esimerkki: yksityislahjoittamisen varainhankinnan viestit – Case Partio (varainhankinnan koordinaattori Simo Pynnönen, Suomen Partiolaiset)

Webinaarin kouluttajana toimii suorapuheinen järjestökouluttaja ja -konsultti Salla Saarinen (Radical Soul Oy). Salla kuvailee itseään yhdelmäksi businessnaista ja maailmanparantajaa, joka tuntee järjestöt sekä yritys-, järjestö- että vapaaehtoistyöntekijän näkökulmasta. Salla on toiminut järjestökouluttajana lähes yhdeksän vuotta ja onkin ehtinyt kouluttaa jo satoja järjestöjä muun muassa varainhankinnan teemoista.

Käytännön esimerkin ykstyislahjoittamiseen liittyvien varainhankinnan viestien rakentamisessa webinaarissa tarjoaa varainhankinnan koordinaattori Simo Pynnönen Suomen Partiolaisista. 

Ilmoittaudu mukaan Lyytissä 3.12.2021 klo 15 mennessä.

Lisätietoja
Maria Nikkari, osaamisen asiantuntija
maria.nikkari@alli.fi
044 9757 270

Katso myös