Verkostoissa on todellista voimaa

Uutiset 26.4.2019

Allianssi yhdistää koko nuorisoalan ja kokoaa toimijoita eri taustatahoista lukuisiin verkostoihin, jotka kokoontuvat kasvokkaisiin tapaamisiin ja löytyvät ryhminä Facebookista. Verkostotyö vahvistaa alan osaamista ja ennenkaikkea osaamisen jakamista. Yhdessä toisiltamme oppien voimme työskennellä entistä laadukkaammin ja vaikuttavammin nuorisoalalla. 

Verkostotoimintaa Allianssissa koordinoi järjestöpäällikkömme Kirsi Uusitalo (kirsi.uusitalo@alli.fi). Tiedot verkostoista ja niiden yhteyshenkilöistä löytyvät Allianssin verkkosivuilta. Verkostot ovat kaikille nuorisoalan toimijoille avoimia, maksuttomia ja niihin voi tulla mukaan milloin vaan. Osa verkostoista tapaa aktiivisemmin, osa harvemmin. Seuraava verkostotapaaminen on Osallisuuden vahvistajat -verkosto, joka kokoontuu Allianssi-talolla ti 7.5. klo 10-12. Tapaamista voi seurata myös etäyhteyden avulla: LINKKI: https://meet.google.com/ura-smwv-uyv 

Verkostojen tapaamisissa käy noin 10-30 henkilöä, verkostosta riippuen. Tapaamisissa on mukana aina uusia henkilöitä eikä kaikki Facebook-ryhmiin tai sähköpostilistoille kuuluvat koskaan osallistu kasvokkaisiin kohtaamisiin. Verkostojen vahvuus onkin myös monipuolisuus, kohdata voi usealla tavalla ja tukea omaan työhön voi saada itselle parhaalla tavalla. Verkostojen vahvuudesta ja toimivuudesta kertoo myös tyytyväinen osallistujapalaute:  

”On hyödyllistä kuulla, mitä muilla on meneillään ja minkälaisia toimijoita kentällä on.”

”Tapaamisen lopussa ryhmätyö oli hyvin fasilitoitu, otin siitä mallia tulevaan omaan työpajaani. Tapaaminen oli hyvin ja napakasti vedetty ja hyvin pysyttiin aikataulussa vaikka asiaa oli paljon.” 

Nuorisoala on yhteiskunnan eri sektoreita vertailtaessa hyvin pieni toimiala. Meidän on tärkeää olla tiiviissä yhteistyössä toistemme kanssa niin järjestöissä, kunnissa kuin seurakunnissa. Allianssi nuorisoalan yhdistäjänä kokoaa kaikki eri tahot yhteen ja verkostoissamme toimijat kokoontuvat eri teemojen ympärille. Verkostotapaamisissa kuulemme asiantuntija-alustuksia, jaamme omien taustatahojemme kuulumisia muille osallistujille ja samalla jokaisen omat ideat ja oma työ jalostuvat entistä kirkkaimmiksi.  Tervetuloa mukaan! 

 

 


Avainsanat: