Uutiset

Vinkkaa hyviä demokratiakasvatuksen ja -toiminnan käytäntöjä nuorisoalalla

Uutiset 20.4.2022

Tiedätkö tai toteutatko nuorisoalalla toimintaa, joka vahvistaa nuorten yhteiskunnallista osallistumista tai lisää nuorten demokratiavalmiuksia? Nyt on hetki vinkata tällaisesta toiminnasta ja hyvistä demokratiakasvatuksen käytännöistä! 

Koordinoimme Allianssissa Suomen osalta Euroopan neuvoston nuorisokampanjaa, jonka osana kokoamme esimerkkejä nuorisoalan demokratiakasvatukseen ja -toimintaan liittyvistä toimenpiteistä ja konsepteista. Tarkoitus on mahdollistaa nuorten hyvien demokratiakäytäntöjen levittäminen, tallentaminen ja skaalaaminen.

Voit vinkata oman taustatahosi toiminnasta tai jonkun muun tahon toteuttamista hyvistä käytännöistä. Käytännöt voivat olla projekti- tai pysyväisluonteisia ja ne voivat olla nyt käynnissä tai jo aiemmin toteutettuja.  

Hyvät käytännöt kootaan kesän ja syksyn 2022 aikana luotavalle suomen- ja englanninkieliselle teemasivustolle kaikkien hyödynnettäväksi. Lisäksi hyviä käytäntöjä voidaan esitellä Strasbourgissa järjestettävässä nuorisokampanjan päätapahtumassa sekä osana nuorisokampanjaa toteutettavaa viestintäkampanjaa.

Jätäthän vinkkauksesi viimeistään perjantaina 27.5.2022 tämän Lyyti-linkin kautta. Huom! Vastausaikaa on pidennetty alkuperäisestä. Uusi deadline on maanantai 20.6.2022.

Kiitos kun olet mukana edistämässä demokratiakasvatusta nuorisoalalla!

Lisätietoja
Katariina Kojo, vaikuttamistyön harjoittelija
katariina.kojo@nuorisoala.fi
044 4914 580

Katso myös