Vuoden 2020 YK-nuorisodelegaatti on Yuri Birjulin

Uutiset 29.11.2019

Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssi ja Suomen YK-liitto ovat valinneet Yuri Birjulinin YK-nuorisodelegaatiksi vuodelle 2020.

Birjulin, 23, on helsinkiläinen valtiotieteen kandidaatti yleisestä valtio-opista, maailmanpolitiikan tutkimuksen linjalta. Hän on erikoistunut rauhan- ja konfliktintutkimukseen sekä lukenut sivuaineena kehitysmaatutkimusta. Birjulinilla on työkokemusta mm. Suomen suurlähetystöstä Pretoriasta ja UNICEFin varainhankkijana. Hän on myös ollut vapaaehtoistöissä Keniassa ja harrastaa partiota niin paikallisella kuin kansallisellakin tasolla.

Vuoden 2020 aikana hän edustaa nuoria YK:n yleiskokouksessa osana Suomen valtuuskuntaa ja osallistuu ajankohtaisiin YK-asioihin liittyviin koulutuksiin, edunvalvontaan ja tiedotukseen.

YK-nuorisodelegaattina Birjulin nostaa erityiseksi teemakseen rauhan edistämisen, mikä sopii hyvin yhteen Nuoret, rauha ja turvallisuus (2250) -toimintasuunnitelman laatimisvuoteen. Lisäksi hän haluaa tavoittaa ja nostaa vähemmistö- ja maahanmuuttajanuorten ääntä. Yurin omakin tausta on kansainvälinen. 

“Rauha edistämisessä sekä Suomessa että maailmalla on keskeistä, että erilaisista vähemmistöryhmistä ja kulttuuritaustoista olevat ihmiset pääsisivät osallistumaan paremmin, jakamaan kokemuksiaan ja luomaan ylirajaisia suhteita. Pelkään kuitenkin, että monikulttuurisuus nähdään yhä enemmän uhkana eikä mahdollisuutena. Meille partiolaisille on tärkeää saada kaikki mukaan rakentamaan ystävyyttä yli rajojen, ja aion tehdä parhaani tämän tavoitteen eteen vuonna 2020. YK:n 75-juhlavuosi on myös erinomainen tilaisuus näyttää maailmalle, että Suomi on edelläkävijä nuorten, rauhan ja turvallisuuden kysymyksissä”, Birjulin kommentoi

YK-nuorisodelegaatin vuotta voit seurata Facebookissa ”Suomen Nuorisodelegaatit”, Twitterissä ja Instagramissa (@nuorisodelegaatit). Birjulinia suositteli tehtävään Suomen Partiolaiset.

Varanuorisodelegaatiksi valittiin Hilma Toivonen. Hän on toimittaja ja journalistiikan opiskelija Tampereelta. Hän on osa nuorten media RAREa, joka pohjaa kaiken toimintansa Agenda2030 -tavoitteisiin. Lisäksi Hilmalla on kokemusta Amnestyn varainhankkijana ja vapaaehtoistöistä mm. Boliviasta. Toivosta tehtävään esitti Maailmanvaihto ry. Varanuorisodelegaatti hoitaa tehtävää, jos varsinainen on estynyt.

Lisätietoja:

Yuri Birjulin, YK-nuorisodelegaatti 2020
yuri.birjulin(at)helsinki.fi

Janika Takatalo, kansainvälisen edunvalvonnan asiantuntija
Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssi
janika.takatalo(at)alli.fi

Helena Laukko, toiminnanjohtaja
Suomen YK-liitto
helena.laukko(at)ykliitto.fi


Avainsanat: