Uutiset

Vuosi 2024 tarjoaa mahdollisuuden innostua osaamisen lisäämisestä

Uutiset 4.12.2023

Nuorisoalan kattojärjestö Allianssi toteuttaa vuonna 2024 laaja-alaisesti eri sisältöisiä koulutuksia, valmennuksia sekä verkostoja. Koulutus- ja tapahtumakalenteri on täydentynyt ensi vuoden osalta ja alkuvuoden tapahtumiin on jo ilmoittautuminen tai haku avautunut. 

Vuosi starttaa peruskoulutuksilla, joihin voi tulla mukaan ilman pohjatietoja, kiinnostus riittää. Aiheina niissä ovat esimerkiksi Tasa-arvo ja yhdenvertaisuussuunnittelu, Häirintäyhdyshenkilötoiminta, Vaikuttamisen ABC, Nuorten osallisuuden vahvistaminen, Yhdistyksen johtaminen ja hallinto hallituksen jäsenen näkökulmasta tai Yhdistyksen varainhankinnan kehittäminen. Alkuvuodesta tarjolla on lisäksi Avoimuusrekisterin käyttöönottoon liittyvää koulutusta. 
Syyskaudella siirrytään syventäviin koulutuksiin, joissa aiheena on muun muassa Kunta- ja hyvinvointialuevaikuttaminen. Kalenteriin kannattaa merkitä jo JÄRJESTÖ2024 -tapahtuma, joka järjestetään syyskuun 24. ja 25. päivä pääkaupunkiseudulla. Tapahtumassa kokoonnutaan koulutuksen, vertaistuen ja järjestökentän kuulumisten äärelle.

Pidempikestoisia valmennuksia on vuonna 2024 tarjolla seuraavilla sisällöillä:

  • Yhdistyksen varainhankinnan kehittäminen 6.2.-6.6.2024. Hae mukaan tästä.
  • Vaikuttava järjestö – opi arvioimaan oman toiminnan vaikutuksia 14.2.-16.5.2024. Mukaan voit hakea tästä.
  • Palvelumuotoiluvalmennus nuorisoalan toimijoille 27.8.-10.12.2024. Lisätiedot ja haku aukeaa 1.4.2023

Verkostojen kokoontumisajat löytyvät myös tapahtuma- ja koulutuskalenterista. Tässä muutama esimerkkinosto niiden sisällöistä alkuvuodelle:
Vaikuttamisen asiantuntijaverkosto starttaa Allianssi-talolla 6.2.2024. Tapahtumaan ovat lämpimästi tervetulleita nuorisoalan vaikuttamistyötä, edunvalvontaa ja/tai poliittista valmistelua työkseen tekevät henkilöt ja muut aiheesta kiinnostuneet. Lue lisää tästä.
Osallisuuden vahvistajat -verkosto kokoontuu seuraavan kerran maanantaina 12.2.2023 klo 14–15.30 ja tapaamisesta lisätietoja luet tästä.
Nuorisoalan varainhankintaverkoston tapaamisessa on 13.2. aiheena Rahankeräysluvat ja pienkeräykset. Lisätietoja löydät täältä.

Ota siis hetki ja tutustu Tapahtuma- ja koulutuskalenteriin tästä.

Lisätietoja

Mimmi Mäkinen-Kokkonen, järjestöpäällikkö
mimmi.makinen-kokkonen@nuorisoala.fi
044 702 8402

Katso myös