Uutiset

Yleisavustusten selvitysklinikat tulevat jälleen – ilmoittaudu mukaan!

Uutiset 14.2.2024

Tarjoamme huhtikuussa sparrausta valtakunnallisille nuorisoalan järjestöille opetus- ja kulttuuriministeriön yleisavustuksen selvityksen laatimiseen. Tukea ja sparrausta tarjoavilla selvitysklinikoilla on rajoitetusti paikkoja, jotka jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. 

Vuoden 2023 yleisavustuksen selvittämisen tapa 

Opetus- ja kulttuuriministeriö tiedotti helmikuussa, että vuoden 2023 yleisavustusten selvitykset tehdään Valtionkonttorin ylläpitämän Haeavustuksia.fi–palvelun kautta. Avustuselvitysten tekemiseen liittyvien ominaisuuksien rakentaminen Haeavustuksia.fi-palvelussa on kuitenkin edelleen kesken ja siksi vuoden 2023 koskevien yleisavustusselvitysten tekemisessä toimitaan seuraavasti: 

  • Avustusselvityslomake julkaistaan Haeavustuksia.fi-palvelussa maaliskuun 2024 loppuun mennessä
  • Yleisavustusta saanut järjestö täyttää palvelussa lomakkeeseen pyydetyt tiedot
  • Lisäksi ministeriö lähettää avustusta saaneille järjestöille erillisen Webropol-lomakkeen, joka sisältää nimenomaiset, nuorisolaissa olevien valtionavustuksen myöntämisperusteiden mukaiset kysymykset. Järjestöt antavat vastauksensa kysymyksiin lomakkeella ja tiedot ovat osa avustusselvitystä.
  • Järjestön antamia tietoja käytetään järjestön toiminnan arvioinnissa. Webropol-lomakkeessa pyydettävät tiedot ovat pääosin samanlaisia, kuin ne joita järjestöiltä on kerätty aikaisempinakin vuosina avustusselvityslomakkeella.

Ryhmämuotoinen selvitysklinikka maanantaina 8.4.2024

Kokeneemmille yleisavustusselvittelijälle suosittelemme ensisijaisesti ryhmämuotoista klinikkaa, joka järjestetään maanantaina 8.4.2024 klo 10.00-11.30. Ryhmäklinikka järjestetään etäyhteyksin. Ryhmäklinikalla puheenvuoronsa pitävät myös opetus- ja kulttuuriministeriön sekä valtiokonttorin asiantuntijat. Ryhmäklinikalla saa Allianssin asiantuntijoiden tuen ja vinkkien lisäksi vertaistukea myös muilta selvityksiään parhaillaan laativilta. 

Ilmoittaudu ryhmäklinikkaan Allianssin tapahtuma- ja koulutuskalenterin kautta.

Organisaatiokohtaiset selvitysklinikat 10.-19.4.2024

Yksilöllisempää tukea selvityksen tekemiseen kaipaaville organisaatioille järjestämme organisaatiokohtaisia klinikoita 10.-19.4.2024. Organisaatiokohtaisessa selvitysklinikassa käymme keskustellen läpi järjestön valmiiksi täyttämän selvitysluonnoksen. Organisaatiokohtaiset klinikat järjestetään etäyhteyksin.

Organisaatiokohtaisen selvitysklinikan kesto on 1,5 tuntia, josta tunti käytetään toiminnan sisältöjä käsitteleviin osioihin sekä puoli tuntia selvityksen taloutta koskevaan osioon.

Organisaatiokohtaiselle klinikalle osallistuvan järjestön tulee toimittaa etukäteen selvitysluonnoksensa liitteineen Allianssiin viikkoa ennen varattua klinikka-aikaa, jotta ehdimme perehtyä asiakirjoihin riittävällä tarkkuudella. Pyydetyt asiakirjat voit toimittaa meille sähköpostiisi tulevan Lyyti-ilmoittautumisvahvistuksen kautta.

Ilmoittaudu organisaatiokohtaiselle klinikalle ja varaa itsellesi sopiva aika Allianssin tapahtuma- ja koulutuskalenterin kautta. 

Lisätietoja selvitysklinikoiden osalta

Mimmi Mäkinen-Kokkonen, järjestöpäällikkö
mimmi.makinen-kokkonen@nuorisoala.fi
044 702 8402

Katso myös