Ysiluokkalainen, hae opetusministerin TET-päivään!

Uutiset 18.9.2018

Miten päätöksiä oikeasti tehdään? Millainen työnjako kansanedustajien ja ministeriön virkamiesten välillä on? Mitä ministerin työhön kuuluu? Osana valtakunnallista Politiikkaviikkoa kymmenen ysiluokkalaista pääsee tapaamaan ministeri Sanni Grahn-Laasosen ja seuraamaan suomalaista koulutusta koskevaa päätöksentekoa paikan päällä Helsingissä.

Etsimme nyt kymmentä ysiluokkalaista ympäri Suomen mukaan opetusministerin TET-päivään. Allianssin järjestämä opetusministerin TET-päivä toteutetaan torstaina 1.11.2018. Helsingissä. Päivän aikana kymmenen nuorta tutustuvat opetusministeriöön ja vierailevat eduskunnassa. Vierailun kielenä on suomi, mutta tulkkausta järjestetään tarpeen ja mahdollisuuksien mukaan. Kyseessä on huikea tilaisuus viedä ministeri Sanni Grahn-Laasoselle myös oman koulunne terveiset.  

Vierailu on osa koulun toimintaa ja vierailulle nuoren mukaan lähtee opettaja tai rehtori, jonka yhteystiedot pyydetään ilmoittamaan hakuvaiheessa. Oppilas voi täyttää hakulomakkeen yksin tai yhdessä opettajan kanssa.

Vierailu kuvataan sosiaaliseen mediaan, joten kaikki Politiikkaviikolle osallistuvat oppilaitokset pääsevät kurkistamaan opetusministerin tettiläisten päivään. Allianssi maksaa TET-päivään valittujen nuorten ja heidän opettajiensa matkat, ruokailut ja mahdolliset majoitukset.

Hae mukaan!

Hakijalta edellytämme:

  • Olet ysiluokkalainen.

  • Olet valmis matkustamaan Helsinkiin ja innostunut tutustumaan Eduskuntaan ja opetusministeriöön. Kerro meille lyhyesti, miksi juuri sinun pitäisi päästä mukaan!

  • Olet sopinut opettajasi tai rehtorisi kanssa vierailuun osallistumisesta, ja opettaja tai rehtori pääsee reissulle mukaasi.

  • Olet saanut osallistumiseen huoltajasi luvan.

  • Olet halukas esiintymään päivän aikana kuvattavissa videoissa ja valokuvissa, ja sinulla on tähän huoltajaltasi lupa.

Jos täytät nämä vaatimukset, hae TET-päivään mukaan tällä lomakkeella viimeistään sunnuntaina 7.10. Painotamme valinnassa hakijan motivaatiota ja etsimme osallistujia eri puolilta Suomea. Ilmoitamme kaikille hakijoille, tulivatko he valituksi vierailulle.

Lisätietoa:

Kirsi Uusitalo (kirsi.uusitalo@alli.fi / p. 044 722 9350)

Virva Viljanen (virva.viljanen@alli.fi / p. 050 3020 598)
 

Kuva: Lauri Heikkinen / Valtioneuvoston kanslia


Avainsanat: