Mikä on EU:n rooli nuorten elämässä? Mitä nuorisotavoitteita EU:n tulisi asettaa tulevaisuudessa? Näihin kysymyksiin etsitään vastauksia EU:n nuorisodialogin 11. syklin aikana, ja juuri nyt kaipaamme suomalaisten nuorten mielipiteitä.
EU:n nuorisodialogi on Euroopan unionin virallinen osallistumismenetelmä, jonka tavoitteena on tuoda nuorten ääni kuuluviin EU:n päätöksenteossa. Suomessa nuorisodialogia koordinoi Nuorisoala ry. Vuonna 2025 alkaneen 11. syklin painopisteenä on EU:n tuominen lähelle nuoria ja esimerkiksi EU:n nuorisostrategian päivitykseen valmistautuminen. Nykyinen EU:n nuorisostrategia päättyy vuonna 2027.
Järjestä oma EU <3 nuoret -työpaja
Kutsumme nuorisoalan toimijoita järjestämään omalle kohderyhmälleen EU <3 nuoret -työpajan, jossa nuoret pääsevät kertomaan näkemyksensä EU:n nuorisotavoitteista ja vaikuttamaan EU:n tulevaisuuden suuntaviivoihin. Työpajassa tutustutaan EU:n nuorisopolitiikkaan ja keskustellaan siitä, mitkä nykyisistä tavoitteista ovat nuorille tärkeimpiä ja mitä uutta olisi hyvä ottaa mukaan seuraavaan nuorisostrategiaan.
Työpajan järjestäminen on helppoa: saat kaikki tarvittavat materiaalit ilmoittautumalla järjestäjäksi. Työpajan voi järjestää osana muuta toimintaa tai omana tilaisuutenaan. Työpaja sopii erityisesti 15–30-vuotiaille nuorille, ja sen kesto on noin 45 minuuttia. Aiempi tieto EU:n nuorisostrategiasta ei ole tarpeen. Työpajoja voi järjestää 8.6.2025 asti.
Ilmoittaudu järjestäjäksi ottamalla yhteyttä Lauraan:
Laura Lamberg, hankepäällikkö, Nuorisoala ry
laura.lamberg@nuorisoala.fi
Lataa fasilitaattorin ohje täältä.
Kysely avoinna huhti–toukokuussa
Työpajojen lisäksi nuorilta kerätään näkemyksiä myös verkkokyselyllä. Huhti–toukokuun aikana avoinna oleva kysely tarjoaa mahdollisuuden osallistua nuorisodialogiin myös laajemmalle nuorten joukolle. Kysely toteutetaan kontrolloidulla otannalla, minkä vuoksi emme jaa kyselyyn suoraa linkkiä.
Kyselyn, työpajojen ja muiden konsultaatioiden tulokset kootaan yhteen kesäkuun aikana ja välitetään Euroopan nuorisofoorumille ja EU:n komissiolle, jotka kokoavat nuorisodialogin tulokset yhteen koko EU:sta.
EU:n nuorisodialogin toiminta on Euroopan unionin rahoittamaa. Euroopan unioni tai Euroopan koulutuksen ja kulttuurin toimeenpanovirasto (EACEA) ei vastaa julkaisun sisällöstä.
Lisätietoja:
Laura Lamberg
Hankepäällikkö
laura.lamberg@nuorisoala.fi
puh. 044 4939629