Uutiset

Henrietta Soininen Euroopan nuorison teemavuoden valokuvateoksen taiteilijaksi

Uutiset 1.6.2022

Valokuvaaja Henrietta Soininen on valittu Euroopan nuorison teemavuoden kunniaksi koottavan valokuvateoksen toteuttajaksi. Kuvateos ja siitä koottava näyttely nostaa esiin nuoria, jotka ovat saaneet apua ja tukea koronanpandemian aikana nuorisoalan tekemästä nuorisotyöstä.

Soininen on opiskellut visuaalista journalismia Tampereen yliopistossa sekä valokuvataidetta chileläisessä Universidad ARCIS -yliopistossa. Omassa valokuvallisessa työskentelyssään Soininen painottaa yhteiskunnallisia teemoja.

“Minulle tämä on unelmaprojekti! Tuntuu hyvältä päästä kohtaamaan ja valokuvaamaan nuoria, joiden ääni jää usein yhteiskunnassa paitsioon. Nuorisoalan toimijoiden tekemä työ on merkityksellistä, ja onkin hienoa, että voin tehdä sitä näkyväksi tällä tavalla”, kommentoi Henrietta Soininen. 

Nuorisotyön viikolla lokakuussa 2022 julkaistava kuvateos ja siitä koottava näyttely tarkastelee taiteen keinoin korona-aikaa nuorisoalalla, ja kertoo niiden nuorten tarinaa, jotka saivat pandemian aikana apua nuorisoalan eri sektoreilta. 

“Koronan rantautuessa Suomeen nuorisoalan ammattilaiset ja vapaaehtoiset joutuivat poikkeuksellisen tilanteen eteen. Yhdessä alan toimijat pitivät huolta siitä, ettei yksikään nuori joutuisi syrjäytymisen syöksykierteeseen, vaan että jokaisella olisi edes yhteen turvalliseen aikuiseen yhteys. Tämä on ollut paitsi yksilön, myös yhteiskunnan kannalta aivan ratkaisevan merkittävää työtä, koska ilman nuoria meillä ei ole mitään. Tämä mittaamattoman arvokas työ tehdään nyt näkyväksi kuvateoksen keinoin, ja tätä tarinaa on upeaa saada kertomaan juuri Henrietan kaltainen yhteiskunnallisia teemoja töissään nostava nuori valokuvaaja”, summaa Allianssin viestintäpäällikkö Salla Merikukka

Etsimme parhaillaan nuoria osallistumaan valokuvateokseen. Tunnetko sinä nuoren, joka on saanut apua ja tukea nuorisotyöstä koronapandemian aikana? Etsimme kuvattaviksi ja haastateltaviksi nuoria niin kunnallisen nuorisotyön, seurakuntien nuorisotyön kuin nuorisojärjestöjenkin toiminnan piiristä. Kuvauksia ja haastatteluita toteutetaan kesän aikana ympäri Suomea.

Hakulomake nuorille

Henrietan kuva: Usva Torkki


Avainsanat:

Katso myös