Nuorisotyön viikko

Valtakunnallista Nuorisotyön viikkoa vietetään viikolla 41 eli 10.-16.10.2022 yhdeksännen kerran. Teemaviikolla nostetaan esiin nuorisotyöntekijöiden, järjestöjen, kuntien ja seurakuntien tekemää arvokasta työtä nuorten hyväksi sekä kampanjoidaan nuorten hyvinvointia tukevien toimien puolesta.

Tänä vuonna Nuorisotyön viikon teema on nuoret ja nuorisotyö koronan jälkeen. Koronavuodet ovat aiheuttaneet oppimis- ja hyvinvointivajetta erityisesti nuorissa ikäluokissa ja eriyttäneet nuoria toisistaan. Haluammekin Nuorisotyön viikolla herättää kaikki suomalaiset huomaamaan, että ilman nuoria meillä ei ole mitään – tulevaisuuden osaajia, innovaatioita tai toimivaa yhteiskuntaa. 

Järjestämme Nuorisotyön viikon aikana erilaisia teemaan liittyviä tapahtumia ja webinaareja, joihin on mahdollisuus osallistua viikon jokaisena arkipäivänä. Tutustu ohjelmatarjotaan tällä sivulla ja ilmoittaudu mukaan!

Kannustamme nuorisoalan toimijoita, kuntia, järjestöjä ja nuoria järjestämään myös omia tempauksia, teemapäiviä ja tilaisuuksia nuorisotyön juhlistamiseen. Sivua alaspäin selaamalla löydät Nuorisotyön viikon tapahtumakalenteriin ilmoitetut alan omat tapahtumat!

Julkaisemme myös aiempien vuosien tapaan Nuorisotyön viikolla kattavasti materiaaleja mm. sosiaaliseen mediaan ladattavaksi. 

Nuorisotyön viikon 2022 ohjelma

Maanantai 10.10.2022

Nuorisotyön viikon avajaiset 

Klo 13.00-14.30 
Suvilahden Tiivistämö
Live / Striimi

Ilmoittaudu mukaan tästä!

Nuorisotyön viikko 2022 käynnistyy avajaisilla, joihin kutsumme koko Suomen nuorisoalan juhlistamaan nuorisotyötä ja sen mittaamattoman suurta arvoa yhteiskunnassamme. Avajaisissa haluamme osoittaa kiitoksen nuorisoalan toimijoille siitä korvaamattomasta työstä, jota alalla on korona-aikana nuorten hyvinvoinnin turvaamiseksi tehty – ja tehdään joka päivä. Kiitoksen alan toimijoille välittää tiede- ja kulttuuriministeri Petri Honkonen.

Avajaisissa kuulemme Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen johtavan asiantuntijan Päivi Lindbergin puheenvuoron siitä kuinka nuoret on huomioitu THL:n Kansallisessa Mielenterveysstrategiassa, millaisilla toimenpiteillä nuorten mielen hyvinvointia edistetään ja nuoria koskevia palveluja parannetaan sekä kuinka korona-ajan vaikutuksia nuorten mielenterveyteen paikataan. Mielenterveysstrategian rahoituksella on koulutettu nuorten kanssa työskenteleviä ammattilaisia edistämään nuorten mielen hyvinvointia, ottamaan huoli puheeksi ja tarjoamaan apua matalalla kynnyksellä. 

Avajaisten keynote-puheenvuoron pitää tunnettu yhteiskunnallinen vaikuttaja, näyttelijä ja kirjailija Jani Toivola. Toivolan omakohtainen ja yhteiskuntaa peilaavaa puheenvuoro kertoo kohdatuksi tulemisen voimasta sekä jokaisen oikeudesta omaan tarinaan. Muutos asuu päivittäisissä valinnoissa. Tavassamme katsoa sekä itseämme, että toinen toisiamme. Mahdollisuudessa luoda uudenlaisia tiloja, joissa jokainen meistä saisi rakentua itsestään käsin. Tiloja, joissa kuunteleminen luo tilaa tulla kuulluksi ja uskallus katsoa kohti tekee näkyväksi. 

Avajaisissa nähdään myös Nuori Kulttuuri -toiminnan kautta nuoria itse, kun lohjalainen yhtye Safetybox ja helsinkiläinen lavarunoilija Eltti Oskar nousevat lavalle. Avajaiset huipentuvat mm. Yksinäistä-hitistä tunnetun artisti Hassan Maikalin esiintymiseen. 

Kutsumme koko nuorisoalan seuraamaan avajaisia joko striimattavan lähetyksen äärelle tai livenä paikan päälle Helsinkiin Suvilahden Tiivistämölle. Paikkoja live-yleisöön on tarjolla rajoitetusti ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, ilmoittauduthan mukaan siis heti! 

Maanantai 10.10.2022

Kohdatut -valokuvanäyttelyn avajaiset 

Klo 18.00-20.00 
Allianssi-talo
Live-tilaisuus

Ilmoittaudu mukaan tästä!

Koronapandemian aikana nuorisoalan ammattilaiset ja vapaaehtoiset joutuivat poikkeuksellisen tilanteen eteen. Yhdessä alan toimijat pitivät huolta siitä, ettei yksikään nuori joutuisi syrjäytymisen syöksykierteeseen, vaan että jokaisella olisi edes yhteen turvalliseen aikuiseen yhteys. Koska ilman nuoria meillä ei ole mitään, tämä työ on ollut paitsi yksilön, myös yhteiskunnan kannalta aivan ratkaisevan tärkeää.  

Tämä mittaamattoman arvokas työ tehdään nyt näkyväksi Nuorisotyön viikolla julkaistavassa valokuvaaja Henrietta Soinisen teoksessa Kohdatut. Kuvateos nostaa esiin nuoria, jotka ovat saaneet apua koronan ja muiden maailman kriisien keskellä nuorisoalan tekemästä nuorisotyöstä. 

Kuvateos kootaan näyttelyksi Allianssi-talolle Nuorisotyön viikon ajaksi. Toivotamme kaikki nuorisoalan toimijat sekä nuorisoalan ja nuorten ystävät tervetulleiksi näyttelyn avajaisiin maanantaina 10.10. kello 18.00 Allianssi-talolle (Asemapäällikönkatu 1, Helsinki).

Pyydämme ilmoittautumaan tapahtumaan oheisen Lyyti-ilmoittautumisen kautta. Avajaisissa on tarjolla pientä purtavaa.

Näyttely on avoinna vierailijoille Allianssi-talolla Nuorisotyön viikolla 11.-14.10. päivittäin klo 9.00-11.00 ja klo 12.00-16.00. Poikkeuksena näyttely ei ole avoinna keskiviikkona 12.10. klo 9.00-11.00.


Soininen on opiskellut visuaalista journalismia Tampereen yliopistossa sekä valokuvataidetta chileläisessä Universidad ARCIS -yliopistossa. Omassa valokuvallisessa työskentelyssään Soininen painottaa yhteiskunnallisia teemoja.

Vuosi 2022 on Euroopan nuorison teemavuosi, jolla tunnustetaan Euroopan nuorison merkitys paremman – vihreämmän, osallistavamman ja digitaalisemman – tulevaisuuden luomisessa. Osana teemavuoden juhlintaa Allianssi haluaa nostaa nuorisoalan tekemän työn merkistystä nuorillemme valokuvan keinoin. 

Tiistai 11.10.2022

Webinaari: Arki poikkeustilassa – nuorten kokemuksia korona-aikana

Klo 9.30-10.45
Zoom

Ilmoittaudu mukaan tästä!

Tutkijat Alix Helfer ja Joel Manner esittelevät Nuorisotutkimusseuran Tutkimus nuorten kokemuksista korona-aikana -hankkeen tuloksia. Tutkimuksessa on selvitetty syksystä 2020 lähtien, miltä koronatilanne ja sen pitkittyminen vaikuttavat nuorten näkökulmasta ja millaisia ovat olleet heidän keinonsa selvitä poikkeustilassa. Viimeisin [neljäs] aineistonkeruu on kerätty huhti-toukokuussa 2022. Puhelinhaastatteluina toteutetut aineistonkeruukierrokset muodostavat ainutlaatuisen seuranta-aineiston, jonka avulla nuorten tilanteen vaihteluja on mahdollista tarkastella. Ohjelmanumero lisää ymmärrystä korona-ajan vaikutuksista nuorten hyvinvointiin, arkeen ja näkemyksiin rajoituksista sekä tulevaisuuden toiveista pandemia-ajassa. Tutkimustiedon avulla voi ymmärtää sitä, mitä koronan jälkipyykki vaatii nuorten palveluilta.

Puhujat:

Alix Helfer, tutkija, Nuorisotutkimusseura
Joel Manner, tilastotutkija, Nuorisotutkimusseura 

Tiistai 11.10.2022

Webinaari: Kunnallinen nuorisotyö ja pandemian jäljet

Klo 13.00-14.30
Zoom

Ilmoittaudu mukaan tästä!

Muiden toimialojen tapaan myös kunnallisen nuorisotyön kentällä jouduttiin tekemään äkillisiä sopeutustoimia keväällä 2020. Näkyvin muutos oli kasvokkaisten ryhmätoimintojen sekä tapahtumien järjestämisen keskeytyminen. Paljolti nuorisotiloilta vapautuneita työntekijäresursseja kohdennettiin uudelleen. Digitaalisilla alustoilla tapahtuvan työn lisäksi panostukset jalkautuviin työotteisiin sekä koulu- ja oppilaitosnuorisotyöhön lisääntyivät. Yhteistyötä alettiin tehdä entistä enemmän koulujen, oppilaitosten, sosiaali- ja terveyspalvelujen sekä poliisin kanssa.

Konkreettisen toiminnan ohella myös kunnalliselle nuorisotyölle asetetut tavoitteet olivat liikkeessä. Aiempaa vahvemmin pyrittiin edistämään nuorten koulutus- ja työelämäpolkuja, palveluohjausta sekä kaverisuhteita. Yhtäältä voi olettaa, että monet korona-ajan muutokset jäävät väliaikaiseksi. Toisaalta on hyvin mahdollista, että osa muutoksista jättää pysyvämpiä jälkiä kunnallisen nuorisotyön kentälle.

Tässä ohjelmakokonaisuudessa keskustellaan edellä kuvattujen korona-ajan muutosten pitkäaikaisvaikutuksista kunnalliseen nuorisotyöhön. Keskustelu pohjautuu keväällä 2022 julkaistuun tutkimukseen Hidasta kasvua ja lisääntyviä vastuita. Kunnallinen nuorisotyö Suomessa 2021.

Puhujat:

Antti Kivijärvi, erikoistutkija, Nuorisotutkimusseura
Heidi Pouttu, nuorisosihteeri, Muonion kunta
Merja Nordling, nuorisopalvelupäällikkö, Espoon kaupunki 

Tiistai 11.10.2022

Facebook live-lähetys yhteistyössä SAK:n kanssa: Nuoret ja työelämä koronan jälkeen

Klo 14.30-15.30
Allianssin Facebook-sivulla sekä YouTuben SAKtuubi-kanavalla 

Pääset seuraamaan lähetystä SAKtuubi-kanavalla

Miten korona kohteli töissä olevia tai töihin hakevia nuoria? Minkälainen tilanne on nyt? Kuunneltiinko nuorten huolia riittävästi? Tulivatko koronan aika tulleet tavat tehdä töitä jäädäkseen, ja mitä nuorten työllisyyden eteen pitäisi tehdä juuri nyt?

Keskustelijoina SAK:n varapuheenjohtaja Katja Syvärinen, Suomen ammattiin opiskelevien liitto – SAKKIn puheenjohtaja Aale Päivinen sekä Allianssin vaikuttamistyön päällikkö Katja Asikainen. Keskustelua johdattelee Suomen nuorisovaltuustojen liiton puheenjohtaja Nette Rimpioja.

Keskiviikko 12.10.2022

Järjestöonnistujat: Koronan aikana kehitetyt konseptit 

Klo 9.30-11.00
Allianssi-talo / Striimi 

Ilmoittaudu mukaan tästä viimeistään 7.10.!

Järjestöonnistujat-aamiaiset kokoaa yhteen järjestösektorin onnistumistarinoita kaikkien meidän opiksi ja inspiraatioksi. Tämän tilaisuuden teemana ovat koronan aikana kehitetyt ja hyviksi todetut konseptit eri järjestöistä. Tilaisuudessa kuulemme onnistumisia Setasta sekä Suomen Partiolaisilta. Tarkan ohjelman löydät Lyytistä ilmoittautumislinkin takaa. Tilaisuus järjestetään hybridinä: voit ilmoittautua mukaan joko livetilaisuuteen Allianssi-talolle tai hypätä mukaan Zoom-linkin kautta. Allianssi-talolla on aamupalaa tarjolla kaikille osallistujille. Tervetuloa mukaan!

Keskiviikko 12.10.2022

Webinaari: Mitä kuuluu nuorisotyölle vuonna 2022? 

Klo 13.00-14.30
Zoom

Ilmoittaudu mukaan tästä!

Mitä kuuluu nuorisotyölle vuonna 2022? Millaista nuorisotyö on juuri nyt ja mikä sen merkitys on yhteiskunnallisesti alan toimijoiden itsensä mielestä? Entä mikä tekee siitä merkityksellistä ja tärkeää heille itselleen? Aiheesta oman näkemyksensä kertovat alan parhaat asiantuntijat ei toimijat itse.

Puhujat:

Reetta Hänninen, digitaalisen nuorisotyön asiantuntija, Sua varten somessa
Samuel Susilinna, hanketyöntekijä, Vantaan Poikien talo
Antti Pehkonen, nuorisotyönohjaaja, partiotyö, Rovaniemen seurakunta
Maija Mahon, projektikoordinaattori, Vantaan kaupunki / osaamiskeskus Nuoska
Sanna Immonen, hankepäällikkö, Sateenkaarinuorten verkkonuorisotalo Loiste
Justiina Lampila, nuoriso-ohjaaja, Tampereen Nuorisopalvelut
Henna-Mari Kettusaari, erityisnuorisotyönohjaaja ja psykoterapeutti, Helsingin seurakuntayhtymä 

Torstai 13.10.2022

Kansainvälinen webinaari: Näin koronan vaikutukset näkyvät nuorissa eri puolilla Eurooppaa

Klo 9.30-11.00
Zoom

Ilmoittaudu mukaan tästä!


Detached Youth Support -hankkeessa on kerätty tietoa korona-ajan vaikutuksista nuoriin eri puolilla Eurooppaa. Webinaarissa kuulemme tutkimustuloksista hankkeessa mukana olevilta toimijoilta Irlannista, Belgiasta, Itävallasta ja Suomesta. Hankkeen suomalaisena kumppanina toimii Aseman Lapset ry.

Katso myös osana hanketta tuotettu It’s so easy to be young -video!

Torstai 13.10.2022

Webinaari: Jenni Janakan Empatiakoulu

Klo 13.00-14.00
Zoom

Ilmoittaudu mukaan tästä!

Itsensä ruoskiminen ei pue ketään! Meillä jokaisella on käytössä vain yhden ihmisen voimat, eikä tsemppaamalla asia muuksi muutu. Empatiakoulussa opitaan armollisuutta, lempeyttä ja oleelliseen keskittymistä. Miten empatian avulla voimme ymmärtää kiireistä arkeamme paremmin? Miten jaksaa ja palautua? Kuinka katsoa itseä, läheisiä ja maailmaa empaattisemmin? Empatiakoulussa luvassa ajatusten muljauttelua, oivalluksia ja harjoituksia. Webinaari on suunnattu nuorisoalalla toimiville ammattilaisille, vapaaehtoisille ja alan opiskelijoille.

Kirjailija ja puhetaiteilija Jenni Janakka on tullut tunnetuksi Röyhkeyskoulustaan sekä podcasteistaan Himocast ja Mielipäiväkirja. Hän on myös käsikirjoittanut ja ohjannut TV-ohjelmaa Hyvät ja huonot uutiset. Jenni yhdistelee työssään tieteen popularisointia, arkisia tarinoita ja huumoria. 

Perjantai 14.10.2022

Seminaari yhteistyössä MTV3:n kanssa: Ilman nuoria meillä ei ole mitään

Klo 13.00-16.00

Tilaisuus lähetetään suorana maksuttomassa MTV Katsomossa. Tilaisuutta on mahdollisuus tulla seuraamaan myös livenä Oodin nuorisotilalle (Töölönlahdenkatu 4, 00100 Helsinki). Valitsehan ilmoittautuessa osallistutko livenä vai striimin välityksellä! Paikkoja live-yleisöön on tarjolla rajoitetusti ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Ilmoittaudu mukaan tästä!

Nuorten hyvinvointi on koko yhteiskunnan kohtalonkysymys. Korona, sota ja ilmastokriisi koettelevat nuorten tulevaisuususkoa.

Nuorisotyön viikon päätöstapahtumassa Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssi ja MTV uutiset kokoavat kuuden suurimman eduskuntapuolueen johtajat ensimmäiseen eduskuntavaalitenttiin, jossa aiheena on Suomen tulevaisuus – nuoret.  Keskustelua pohjustavat akatemiaprofessori Katariina Salmela-Aro sekä nuoret vaikuttajat.

Tilaisuuden juontaa MTV:n toimittaja Leo Jaakkonen ja puoluetentin grillistä vastaa niin ikään MTV:n toimittaja toimittaja Maria Nykänen.

Ohjelma:

  • Mitä korona on tarkoittanut nuorten hyvinvoinnille? 
    Puhuja: Katariina Salmela-Aro 
  • Mikä v*tuttaa nuorta vaikuttajaa? 
    Puhujat: Nette Rimpioja & Lukas Virtala
  • Puolueiden ratkaisut nuorten hyvinvoinnin vajeiden ratkaisemiseksi: Miten puolueiden puheenjohtajat kurovat koronan aiheuttamat hyvinvointi-, oppimis- ja yhteisöllisyysvajeet umpeen? 
    Puolueiden edustajat julkaistaan lähempänä.

Nuorisotyön viikolla tapahtuu! Alan toimijoiden järjestämät Nuorisotyön viikon tapahtumat:

Perjantai–sunnuntai 7.–9.10.2022

Kulmakivi-festarit, Ortodoksinen nuorten liitto ONL ry, Jyväskylä
Ortodoksisten nuorten Kulmakivi-festarit järjestetään Jyväskylässä 7.-9.10.2022! Orthodox Christian Youth Festival KULMAKIVI – CORNERSTONE! Православний Християнський молодіжний фестиваль KULMAKIVI – Наріжний камінь!
Luvassa on viikonlopullinen yhdessäoloa, koulumajoitusta, vanhoja ja uusia kavereita, Loimolan Voiman konsertti, jumalanpalveluksia, kaupunkisuunnistusta, sekä erilaisia harrastekanavia (esim. keilailu, parkour, sirkus, tägi, museovierailu jne.). Tapahtuma on tarkoitettu 12-vuotiaille ja sitä vanhemmille nuorille ja nuorekkaille. Myös nuoremmat ovat tervetulleita mukaan, mutta silloin mukana täytyy olla oma aikuinen (vanhempi, kummi, isosisarus tai muu tuttu aikuinen).
Ilmoittaudu mukaan täällä!
Lisätietoja: Annakaisa Onatsu / onl@ort.fi

Maanantai 10.10.2022

Avoimet ovet Nuorisotilalla klo 15.00-22.00, Nuorisotila Solu, Someron kaupunki
Tule tutustumaan toimintaamme! Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua.
Lisätietoja: Maria Valta / maria.valta@somero.fi / 044 7791 403

Miten menee -somekampanja ja podcast nuoren mielen hyvinvoinnin tukemiseksi, Lasten ja nuorten keskus ry 
Maailman mielenterveyspäivänä 10.10. julkistamme Miten menee -somekampanjamme, jossa haastamme kysymään kymmeneltä nuorelta ”Miten menee”. Julkaisemme osana kampanjaa myös Miten menee -podcastin, joka käsittelee nuorten mielen hyvinvoinnin kysymyksiä nuorten itsensä sanoittamana. Podcastin hostina toimii LNK:n kehittämisjohtaja, psykoterapeutti Heli Pruuki.
Kampanja toteutetaan Spotifyssa, Instagramissa ja Twitterissä.
Lisätietoja: Nelli Jäntti-Tuominen / nelli.jantti-tuominen@lastenjanuortenkeskus.fi / 044 728 5939

Maanantai 10.11.2022 & tiistai 10.11.2022

Tyttöjen päivän juhla, Helsingin NNKY, Tyttöjen ja nuorten naisten olohuone (Retkeilijänkatu 7 A, Rastila)
Tule viettämään tyttöjen päivän juhlaa rennoissa merkeissä Tyttöjen ja nuorten naisten olohuoneelle! Luvassa herkullisia tarjoiluja, hyvää musiikkia ja rentoa yhdessäoloa. Tapahtumia on yhteensä kolme: Ma 10.10. klo 18-20 (15-19-vuotiaat), ti 11.10. klo 14-16 (9-11-vuotiaat) ja ti 11.10. klo 17-19 (12-14-vuotiaat).
Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua. 
Lisätietoja: Oona Nietosjärvi / ona.nietosjarvi@hnnky.fi / puh. 040 5519389

Keskiviikko 12.10.2022 

Kansainvälisyys kuuluu kaikille – Miten tukea nuorten kansainvälisyyttä kotona ja maailmalla koronan jälkeen?
Opetushallitus, Hakaniemenranta 6
Klo 15.00-16.00
Pyöreän pöydän keskustelu tuo yhteen nuorisoalan ammattilaisia pohtimaan nuorten kansainvälisen liikkuvuuden ja kotikansainvälistymisen esteitä koronan jälkeisessä yhteiskunnassa. Samalla pohditaan kansainvälisyyttä tukevia tekijöitä paikallisella ja kansallisella tasolla sekä hahmotellaan toimenpidesuosituksia kansainvälisen liikkuvuuden ja kotikansainvälistymisen edistämiseksi. Pyöreän pöydän keskustelu muodostaa osan laajemmasta kansainvälisyyden esteitä kartoittavasta prosessista ja sen tulokset viedään eteenpäin jatkotyöstettäväksi. Pyöreän pöydän keskustelu on osa Euroopan nuorison teemavuotta.  
Ilmoittaudu mukaan tilaisuuteen s-postitse Anna Peltomäelle.
Lisätietoja: Anna Peltoniemi, anna.peltoniemi@oph.fi / Projektipäällikkö, Euroopan nuorison teemavuosi

Keskiviikko & perjantai 12.10.2022 & 14.10.2022

Nuortenilta & Nuorten iltakahvila
Jyväskylän seurakunta, Kuokkalan nuorisotyö – Nuorisotila Polttis, Jyväskylä

Nuortenillassa on luvassa yhdessäolo ja pelailua keskiviikkona 12.10. klo 19.00-21.00. Nuorten iltakahvilassa perjantaina 14.10. klo 17.00-22.00 on mahdollisuus pelailuun ja yhdessäoloon, tarjolla on myös pientä purtavaa. Kumpaankaan tapahtumaan ei tarvitse ilmoittautua etukäteen!
Lisätietoja: Marjo Nieminen / marjo.nieminen@evl.fi / 050 5497014

Torstai 13.10.2022

Webinaari Zoomissa klo 10.00-11.00: Nuoret naiset oireilevat väkivallalla suorituskulttuurin paineissa
Maria Akatemia ry, Keijun varjo -toiminta

Ammattilaisille suunnatussa webinaarissa tarkastellaan suorituskulttuurin vaikutusta nuorten naisten pahoinvointiin. Yhteiskunnallinen tilanne ja sosiaalinen media lisäävät osaltaan nuoriin kohdistuvia odotuksia ja paineita. Kaikkialla yhteiskunnassa vaikuttava suorituskulttuuri ajaa nuoria tavoittelemaan yhä parempia suorituksia niin koulussa ja harrastuksissa kuin vapaa-ajallakin. Tämä luo nuorille paineita, joka voivat purkautua itseen tai muihin kohdistuvana väkivaltana. Väkivaltaisesti toimivat nuoret tarvitsevat apua, sillä väkivalta satuttaa aina myös tekijäänsä. 
Ilmoittaudu mukaan tästä!
Lisätietoja: Elina Lehtonen / elina.lehtonen@maria-akatemia.fi / 040 5548017

Livestä Teamsiin ja takaisin – Nuoret ja nuorisotyö korona-aikana ja sen jälkeen
torstaina 13.10. Klo 18–21 Keravan lukion auditoriossa; Keskikatu 5; 04200 Kerava
Suomessa ja myöskin Keravalla käydään tällä hetkellä keskustelua lasten ja nuorten hyvinvoinnista; erityisesti koronan aiheuttamista vaikutuksista lapsiin ja nuoriin. Nyt on hyvä tilaisuus vaikuttaa ja osallistua, kertoa omia kokemuksia ja näkemyksiä sekä lisäksi esittää kysymyksiä lasten ja nuorten kanssa työskenteleville henkilöille! Tule kuulemaan ja keskustelemaan, miten keravalaiset nuoret voivat tänään ja miltä tulevaisuus näyttää. Tapahtuma on osa valtakunnallista nuorisotyön viikkoa ja eurooppalaista nuorisotyön vuotta 2022. Tapahtuma on kohdennettu erityisesti keravalaisten lasten ja nuorten vanhemmille sekä luottamushenkilöille. Tilaisuus on avoin kaikille asiasta kiinnostuneille. Paneelikeskustelun juontajana toimii Tuija Pehkonen.
Lisätietoja: Jari Päkkilä, nuorisopalvelujohtaja / jari.pakkila@kerava.fi / 040 318 4175
Ilmoittaudu tilaisuuteen

Euroopan nuorisovuoden Awards – Suomen parhaat osallistajat -kilpailu

Euroopan nuorison teemavuosi
Kilpailu on avoinna 15.11.2022 asti.
Euroopan nuorisovuoden Awards – Suomen parhaat osallistajat -kilpailu on osa Euroopan nuorison teemavuoden toteutusta Suomessa. Kilpailussa etsitään nimensä mukaisesti Suomen parasta nuorten osallistamisen mallia. Kilpailun tavoitteena on kartoittaa suomalaisella toimintakentällä olemassa olevia hyviä käytäntöjä nuorten osallistamiseen liittyen sekä kannustaa toimijoita kehittämään uusia ja innovatiivisia nuorten osallistamisen malleja. Kilpailu on hyvä motivaattori tuoda esiin omassa organisaatiossa olevaa osaamista sekä kehittää oman organisaation toimintaa. Kilpailu on auki 9.5-15.11.2022 ja kilpailuehdotuksen voivat jättää kaikki nuorten kanssa tavalla tai toisella toimivat. Kilpailun 10 finalistia valitaan marraskuun lopussa ja kaikkien finalistitoimijoiden edustajat kutsutaan opintomatkalle Brysseliin alkuvuonna 2023. Varsinainen voittaja julkaistaan palkintogaalassa tammikuussa 2023. Voittaja saa mainetta ja kunniaa Suomessa sekä Euroopassa. Kaikista kilpailun finalisteista tuotetaan Osallisuuden lippulaivat -julkaisu.
Osallistu mukaan täältä!
Lisätietoja: Anna Peltoniemi, anna.peltoniemi@oph.fi / Projektipäällikkö, Euroopan nuorison teemavuosi

”Nuorisotyön yhteiskunnallista merkitystä ei voi rahalla mitata.” 💎 Nuorisotyön viikon 2021 kampanjavideolla kansanedustaja Suldaan Said Ahmed, näyttelijä Elena Leeve, toimialajohtaja Tommi Laitio ja kansanedustaja Sanni Grahn-Laasonen kertovat omista kokemuksistaan ja näkemyksistään liittyen nuorisotyöhön.

Nuorisotyön viikon 2022 mahdollistavat:

SAK Akava