Uutiset

Ilmoittaudu mukaan Politiikkaviikkoon!

Uutiset 21.10.2021

Politiikkaviikko on marraskuun ensimmäisellä viikolla 1.-7.11. järjestettävä valtakunnallinen yhteiskunnallisen vaikuttamisen teemaviikko nuorille. Mukaan voi lähteä mikä tahansa nuorten ryhmä – luokka, opiskelijakunta, nuorisovaltuusto, partiolippukunta tai harrastusryhmä! Tavoitteena on oppia vaikuttamisen tapoja niin lähiympäristössä kuin laajemminkin maailmassa ja tutustua politiikkaan. Politiikkaviikko järjestetään tänä vuonna neljännen kerran.

Tarjoamme Politiikkaviikkoon osallistuville oppilaitoksille ja nuorten ryhmille laadukkaat opetusmateriaalit, joiden avulla voit käsitellä nuorten kanssa lähestyviä aluevaaleja, suomalaista demokratiaa, omia vaikutusmahdollisuuksia, vihapuhetta sekä omia oikeuksia yhteiskunnassa. Mukana on myös materiaali Euroopan tulevaisuuskonferenssiin liittyen: Kiinnostavatko sinua ja oppilaitasi toimet ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi? Entä tasa-arvo ja yhdenvertaisuus tai lasten ja nuorten oikeudet? Miltä tulevaisuuden talouden ja yhteiskunnan pitäisi näyttää? Millaisesta maailmasta oppilaasi unelmoivat? Millainen Eurooppa voisi parhaimmillaan olla?

Ilmoittaudu mukaan Politiikkaviikkoon viimeistään perjantaina 29.10.

Ilmoita oppilaitoksesi, luokkasi tai nuorten ryhmäsi mukaan Politiikkaviikkoon!

Politiikkaviikko 2021 edistää rakentavaa keskustelukulttuuria politiikassa

Politiikkaviikolla käynnistyy Vaikuttamisrauha-kampanja, jossa nuoret edistävät rakentavaa keskustelukulttuuria politiikassa ja torjuvat nuoriin kohdistuvaa häirintää ja vihapuhetta.

Vaikuttamisrauha on 13-30-vuotiaiden nuorten vaikuttamis- ja viestintäkampanja, jonka tavoitteena on edistää rakentavaa keskustelukulttuuria ja nuorten mahdollisuuksia vaikuttaa itselleen tärkeisiin asioihin. Sen lähtökohtana on tarve torjua nuoriin kohdistuvaa vihapuhetta, syrjintää ja häirintää.

  1. Nuorten vaikuttamistaidot kasvavat.
  2. Nuorten kriittinen medialukutaito lisääntyy.
  3. Vaikuttamisrauha luo pysyviä toimintamalleja ja politiikkasuosituksia.

Kampanjan julkaistaan Politiikkaviikolla ja se jatkuu aina tammikuun loppuun asti.

Vaikuttamisrauha on Allianssin koordinoima hanke, jonka tavoitteena on edistää nuorten vaikuttamismahdollisuuksia ja rakentavaa keskustelukulttuuria. Kampanjan lähtökohtana on tarve torjua nuoriin kohdistuvaa vihapuhetta ja häirintää. Vaikuttamisrauha on keskeinen osa vuoden 2021 Politiikkaviikon ohjelmaa. Vaikuttamisrauha saa EU-rahoitusta Erasmus+-ohjelmasta. Lue lisää Erasmus+-ohjelmasta täältä.

Katso myös

Osta liput

Sivut 10.1.2024

Ohjelma

Sivut 4.12.2023