Uutiset

JVG kymmenettä kertaa vietettävän Nuorisotyön viikon suojelijaksi: “Nuorten hyvinvoinnilla on iso vaikutus yhteiskuntamme tulevaisuuteen”

Uutiset 29.8.2023

Valtakunnallista Nuorisotyön viikkoa vietetään 9.–15.10. kymmenennen kerran. Teemaviikolla nostetaan esiin nuorisotyöntekijöiden, järjestöjen, kuntien ja seurakuntien tekemää merkityksellistä työtä nuorten hyvinvoinnin edistämiseksi. 

Jare Brand ja Ville Galle eli JVG toimii Nuorisotyön viikon 2023 suojelijana. Viikon aikana nuorisoalan toimijat tekevät näkyväksi sitä mitä kaikkea nuorisotyö on, millaisissa toimintaympäristöissä nuorisotyötä tehdään ja millainen vaikutus sillä on nuorten elämään Suomessa. 

Suomessa on noin miljoona 15-29-vuotiasta, ja lähes joka neljäs heistä kokee itsensä yksinäiseksi. Nuorisotyön perustehtävä on ehkäistä ja poistaa nuorten yksinäisyyttä ja ulkopuolisuuden tunnetta, sekä tukea nuoren kasvua ja kehitystä.  

 ”Meistä on iso kunnia toimia Nuorisotyön viikon suojelijoina. Ollaan aina pyritty kannustamaan nuoria harrastusten pariin, sekä ennen kaikkea olemaan omia itsejään ja tavoittelemaan unelmiaan. On tärkeää, että jokaisella nuorella on elämässään aikuisia tukemassa omaa itsenäistymistä sekä harrastamista. Nuorten hyvinvoinnilla tänään on iso vaikutus pitkälle yhteiskuntamme tulevaisuuteen”, JVG:n Jare ja VilleGalle toteavat.

Nuorisoalan toimijat ovat yhteisöjen rakentajia ja yksilöiden kohtaajia. Tänäänkin tuhannet nuorisoalan ammattilaiset ja vapaaehtoiset edistävät nuorten hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä nuorisotiloilla, harrastuksissa ja kaduilla, sekä eri viranomaisten kanssa yhteistyötä tehden. Nuorisoalan järjestöt sekä nuorisotyöntekijät kunnissa ja seurakunnissa kulkevat nuorten rinnalla tavoitteenaan se, että jokaisella nuorella olisi edes yksi turvallinen aikuinen elämässään sekä yhteisö, johon voi kokea kuuluvansa. 

“Nuoruuden merkitystä ja nuorisotyön arvoa ei voida rahassa mitata. Nuorten hyvinvoinnin tulisikin olla kaiken päätöksenteon tärkein prioriteetti. Upeaa, että saamme juuri JVG:n jakamaan tätä sanomaa kanssamme”, kommentoi nuorisoalan kattojärjestö Allianssin palvelujohtaja Tuija Kautto

Nuorisotyön viikkoa on vietetty vuodesta 2014 alkaen ja sitä koordinoi Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssi. Tästä klikkaamalla Nuorisotyön viikon verkkosivuille.

Lisätiedot:

Minna Jauho, Nuorisotyön viikon tuottaja
minna.jauho@nuorisoala.fi
044 722 9356

Ada Kairavuori, viestinnän asiantuntija
ada.kairavuori@nuorisoala.fi
044 738 0354

Katso myös