Uutiset

Kokosimme vinkit, miten voit viettää Nuorisotyön viikkoa!

Uutiset 7.10.2022

Tänä vuonna Nuorisotyön viikon teema on nuoret ja nuorisotyö koronan jälkeen. Nuorisotyön viikkoa vietetään jo ensi viikolla eli 10.-16.10.2022. Viikon aikana nostetaan valtakunnallisesti esille nuorisotyöntekijöiden, järjestöjen, kuntien ja seurakuntien tekemää arvokasta työtä nuorten hyväksi. Kokosimme vinkkejä, millä tavoilla voit viettää Nuorisotyön viikkoa!

1.  Viesti ja vaikuta

Nuorisotyöllä tavoitellaan nuorten aktiivisen kansalaisuuden edistämistä, sosiaalista vahvistamista, nuorten kasvun ja itsenäistymisen tukemista sekä yhdenvertaisuutta, tasa-arvoa ja oikeuksien toteutumista. Pandemian jälkeisessä ajassa näiden tavoitteiden merkityksellisyys korostuu entisestään.

Nuorisotyö on laissa määriteltyä, sitä pitää tehdä ja siihen pitää niin valtion kuin kunnankin budjetissa olla tarvittavat määrärahat. Saa vaatia ja näkyä!Levitä tietoa Nuorisotyön viikosta ja nuorisotyöstä nostamalla aihetta esiin oman järjestösi, kuntasi, seurakuntasi tai tahosi nettisivuilla, somekanavissa ja uutiskirjeessä aihetunnisteella #nuorisotyö #nuorisotyönviikko.

  • Levitä tietoa Nuorisotyön viikosta ja nuorisotyöstä nostamalla aihetta esiin oman järjestösi, kuntasi, seurakuntasi tai tahosi nettisivuilla, somekanavissa ja uutiskirjeessä aihetunnisteella #nuorisotyö #nuorisotyönviikko.

2. Järjestä tapahtuma tai teemapäivä

  • Tee tekemänne nuorisotyö näkyväksi vaikkapa Instagram- tai Tiktok-livessä!
  • Nuorisotyö on kohtaamisia ja hetkiä nuorten kanssa – myös arjessa. Kutsu vaikkapa toimittaja, vaikuttaja tai päättäjä ihan vaan mukaan nuorten iltaan. Muistathan aihetunnisteet #nuorisotyö #nuorisotyönviikko. 
  • Lataa materiaaleja tapahtumasi markkinointiin Nuorisotyön viikon materiaalipankista.

3. Osallistu somessa

  • Tarinat kentältä ovat lämpimästi tervetulleita! Kerro nuorisotyön merkityksestä sekä nuorista ja nuorisotyöstä koronan jälkeen viestintäkanavissasi. Muistathan aihetunnisteet #nuorisotyö #nuorisotyönviikko.
  • Nuorisotyön viikolla voit käyttää erilaisia somemateriaaleja, kuten valmiita somekuvia ja IG-storypohjia. Lisätietoa saat seuraamalla Allianssin somekanavia ja kurkkaamalla Nuorisotyön viikon materiaalipankkiin.

4. Tutustu viikon tapahtumatarjontaan ja ilmoittaudu mukaan!

Nuorisotyön viikolla järjestetään runsaasti kiinnostavia ja ajankohtaisia tapahtumia etänä ja livenä. Tarjolla on monenlaisia keskusteluja, koulutuksia ja seminaareja! Voit tutustua tarkemmin ohjelmatarjontaan ja ilmoittautua Nuorisotyön viikon sivulla.

Toivotamme iloista ja antoisaa pian alkavaa Nuorisotyön viikkoa!

Katso myös