Uutiset

Nuorisoalan valtakunnalliset tapahtumat ja koulutukset

Uutiset 18.10.2022

Julkaisemme kuukausittain koontiuutisen meille ilmoitetuista nuorisoalan valtakunnallisista tapahtumista ja koulutuksista. 

Jäsenemme ja yhteistyökumppanimme voivat ilmoittaa tapahtumiaan ja koulutuksiaan koontiuutiseen lomakkeen kautta (linkki). Seuraava koontiuutinen julkaistaan 15. marraskuuta.

Allianssin koulutukset ja tapahtumat löydät koottuna tapahtuma- ja koulutuskalenteristamme.

Valtakunnallinen lastenkulttuurifoorumi
01.–02.11.2022 klo 14–15 / Järvenpää

Valtakunnallinen lastenkulttuurifoorumi 2022 ”Mukana – Osallisuus lastenkulttuurissa” järjestetään tänä vuonna 1.–2.11.2022 Järvenpää-talossa Järvenpäässä. Tarjolla on teeman mukaisesti osallistavaa, inspiroivaa ja elämyksellistä seminaariohjelmaa kahden päivän edestä! Ilmoittautuminen on päättynyt. Osallistumismahdollisuutta voi tiedustella osoitteesta kaisa.jarvelin@lastenkulttuuri.fi

Mitä on ongelmallinen somen käyttö?
01.11.2022 klo 14-15. / Teams / Lue lisää ja ilmoittaudu

Kohtaatko työssäsi someriippuvuutta? Koulutuksessa tarkastellaan someriippuvuuden ja liiallisen sosiaalisen median käytön määritelmiä, ongelman yleisyyttä ja taustatekijöitä sekä tarjolla olevia tuen muotoja. Maksuton koulutus on suunnattu nuoria aikuisia ja somen käytön haittoja työssään kohtaaville ammattilaisille. Osallistuminen ei vaadi ennakkoilmoittautumista.

Liikenneturvan koulutus nuorten parissa työskenteleville
01.11.2022 / Teams/ Lue lisää ja ilmoittaudu

Koulutuksen teemoina ovat nuorten liikenneturvallisuustilanne ja kokemukset turvallisesta liikkumisesta, tunnetaitojen merkitys osana liikennekasvatusta sekä liikennekasvatuksen toiminnalliset menetelmät. Koulutus on suunnattu nuorisotyöntekijöille, nuorisotyötä opiskeleville sekä muille nuorten liikennekasvatuksesta kiinnostuneille nuorison parissa toimiville.

”Ei yksin vaan yhdessä” Gutsy Go -etäkoulutus
02.11.2022 alkaen / Gutsy Go ry / Lue lisää ja ilmoittaudu

Motia tekemiseen, tukea osallisuuteen – palkitun Gutsy Go -menetelmän työkalut haltuun koko yhteisön hyödyksi! “Ei yksin vaan yhdessä” -etäkoulutus tarjoaa palkitun Gutsy Go -yhteisömenetelmän työkalut opetuksen ja nuorten kanssa toimivien ammattilaisten tueksi. Opetushallituksen tukema koulutus tarjoaa keinoja vahvistaa osallisuutta ja hyvinvointia niin luokassa, koulussa kuin sen ulkopuolellakin.

Koulutusten sisältöjen keskiössä on: *Luoda luottamusta, innostusta ja yhteyttä luokassa *Toimivan tiimin rakennus *Yhteisöllistä ongelmanratkaisukykyä *Myönteisen vuorovaikutuksen, osallisuuden ja kuulumisen tunteen vahvistaminen *Motivaatiota ja merkityksellisyyttä oppimiseen

Gutsy Go – “Ei yksin vaan yhdessä” on ilmainen verkkokoulutus, joka sisältää neljä 3h etätapaamista Zoom-alustalla oppimistehtävineen. Koulutuksesta vastaa Gutsy Go:n pedagogien ja media-ammattilaisten tiimi. Koulutus alkaa 2.11.2022 – ilmoittaudu mukaan!

Mitä on ongelmallinen digipelaaminen?
08.11.2022 klo 14–15 / Teams / Lue lisää ja ilmoittaudu

Kohtaatko työssäsi digitaalista pelaamista? Koulutuksessa tarkastellaan digipelaamisen ja ongelmallisen digipelaamisen määritelmää, ongelman yleisyyttä ja taustatekijöitä sekä tarjolla olevia tuen muotoja. Maksuton koulutus on suunnattu nuoria aikuisia ja paljon pelaavia työssään kohtaaville ammattilaisille. Osallistuminen ei vaadi ennakkoilmoittautumista.

Ihan netissä – tukea digitaalisiin riippuvuuksiin
09.11.2022 klo 14–15 / Teams / Lue lisää ja ilmoittaudu

Kohtaatko työssäsi liiallisen digipelaamisen ja somen käytön haasteita? Koulutuksessa esitellään digitaalisiin riippuvuuksiin tarjolla olevia tuen muotoja. Saat tietoa liiallisen digipelaamisen ja liiallisen somen käytön tukipalveluista ja niiden soveltuvuudesta eri kohderyhmille. Lisäksi koulutuksessa esitellään ammattilaistyöhön soveltuvia tukimateriaaleja. Maksuton koulutus on suunnattu ensisijaisesti nuoria aikuisia työssään kohtaaville ammattilaisille. Osallistuminen ei vaadi ennakkoilmoittautumista.

Haastavien tilanteiden käsittely ryhmätilanteessa
12.–13.11.2022 / Kansalaisfoorumin koulutustila/ Lue lisää ja ilmoittaudu

Kaksipäiväinen koulutus antaa valmiuksia käsitellä lasten ja nuorten identiteettiä, nuorten keskinäistä erilaisuutta ja moninaisuutta sortumatta mustavalkoiseen ajatteluun, joka helposti kärjistää tilanteita. Lisäksi koulutus auttaa tunnistamaan ryhmässä kyteviä ristiriitoja ja vastakkainasetteluja ja antaa ryhmänohjaajalle välineitä puuttua haastaviin tilanteisiin jännitteitä purkavalla ja yhteisöllisyyttä rakentavalla tavalla.

Yhteinen kieli ilman sanoja
12.11.2022 klo 10.15–16.00 / Voionmaan koulutuskeskus/ Lue lisää ja ilmoittaudu

Onko yhdistyksessäsi tai ryhmässäsi heitä, joilla on heikko suomen kielen taito tai muita haasteita puhua tai keskustella? Miten toimin, kun yhteinen kieli on löydettävä muuten kuin sanallisesti? Millä tavoin voin toimia ohjaajana niin, että kaikilla on mahdollisuus osallistua?

Katso myös