Julkaisemme kuukausittain (7.9., 5.10., 2.11., 30.11.) koontiuutisen meille ilmoitetuista nuorisoalan valtakunnallisista tapahtumista ja koulutuksista. Jäsenemme ja yhteistyökumppanimme voivat ilmoittaa tapahtumiaan ja koulutuksiaan koontiuutiseen lomakkeen kautta (linkki).
Itsetuhoisen nuoren kohtaaminen chatissa – verkkokurssi
10.9. alkaen / Pelastakaa Lapset ry / Lue lisää / Kurssi löytyy Väestöliiton ylläpitämältä Hyvä kysymys -alustalta. Löydät kurssikokonaisuuden täältä (linkki).
Kurssi soveltuu kaikille ammattilaisille ja vapaaehtoisille, jotka kohtaavat ja tukevat nuoria digitaalisissa chat-ympäristöissä. Kurssista saa tietoa, neuvoja ja konkreettisia työkaluja itsetuhoisuudesta kärsivän nuoren kohtaamiseen chat-ympäristössä. Tämän lisäksi kurssin suorittaja pääsee itse kokeilemaan osaamistaan itsetuhoisen nuoren tukemisessa simuloitujen videokeskustelujen ja niihin liittyvien tehtävien avulla.
HUOM! Kurssin voi suorittaa milloin vain.
Raha pelissä -seminaari
11.11. / EHYT ry:n rahapeli- ja digipelitiimit sekä Spelkunskap-hanke / Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan
EHYT ry järjestää maksuttoman Raha pelissä. Digi- ja rahapelaamisen hämärtyneet rajapinnat -seminaarin torstaina 11.11. klo 12–16 Helsingissä. Seminaari striimataan verkkoon. Seminaari on tarkoitettu sote-ammattilaisille, lasten ja nuorten parissa toimiville, järjestötoimijoille sekä kaikille raha- ja digitaalisen pelaamisen teemoista kiinnostuneille.
Mahdollisuuksien polku -webinaari
11.11. / Paikka auki -koordinaatiohanke & STEA / Lisätiedot
Paikka auki -koordinaatiohankkeen ja STEAn järjestämässä Mahdollisuuksien polku -webinaarissa jaetaan Paikka auki -ohjelman kokemuksia ja tuloksia mahdollisuuksista, joita ohjelma on tarjonnut osatyökykyisille ja nuorille sosiaali- ja terveysalan järjestötyössä.
Omasta elämänpolustaan kertoo näyttelijä ja kirjailija Jani Toivola. Kuulemme myös antoisan paneelikeskustelun, jossa ääneen pääsevät niin Paikka auki -työntekijät, työnantajat kuin työllisyyden asiantuntijat. Käytännön kokemuksia mentoroinnista Paikka auki -työssä jakavat tapahtumatuottaja Milla Köykkä ja mentori Eeva-Liisa Tilkanen Nuorten Suomi ry:stä. Tilaisuuden avaa STEAn johtaja Hanna Heinonen ja tapahtuman juontaa Lorenz ”Lore” Backman.
Webinaari on avoin kaikille osatyökykyisten ja nuorten työllistymisestä kiinnostuneille.
Nuorille hyvä maakunta ja hyvinvointialue
16.11. klo 13-16 / Nuorten Suomi ry sekä Etelä-Pohjanmaan, Keski-Suomen, Pirkanmaan ja Pohjanmaan liitot ja hyvinvointialueiden valmistelijat / Lisätiedot
Hyvin ajankohtaisessa seminaarissa pohditaan nuorten osallistamista maakuntien ja hyvinvointialueiden päätöksentekoon ja palveluiden kehittämiseen, missä nuorisovaltuustoilla on keskeinen rooli. Valtakunnallisessa osiossa klo 13-14 kuullaan taustoitus, jossa puheenvuorot mm. tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurviselta, sote-uudistuksen johtoryhmän puheenjohtaja Kari Hakarilta sekä valtiosihteeri Maria Kaisa Aulalta. Klo 14-16 on Etelä-Pohjanmaan, Keski-Suomen, Pirkanmaan ja Pohjanmaan maakuntakohtaisen työpajatyöskentelyn vuoro, jossa keskustellaan alueella toimivien kesken teeman etenemisestä.
Valtakunnallinen lastenkulttuurifoorumi
16.11. / Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto ja Lastenkulttuurikeskus Efekti / Lisätiedot
Valtakunnallinen lastenkulttuurifoorumi tarjoaa paikan lastenkulttuuripoliittiselle keskustelulle ja se on oivallinen verkostoitumistilaisuus alan toimijoille. Lastenkulttuurifoorumin teemana on ympäristöystävällinen lastenkulttuuri ja taidekasvatus. Keskustelun aiheina ovat mm. lasten ja nuorten ympäristö- ja ilmastoahdistuksen käsitteleminen taiteen keinoin ja lastenkulttuurin kestävä kehitys.
Tapahtuma on suunnattu lastenkulttuurin tekijöille ja toteuttajille, pedagogeille sekä yleisesti kaikille lastenkulttuurista ja kestävästä kehityksestä kiinnostuneille tahoille.
Itsenäistymispäivän virtuaalitapahtuma
18.11. / Punaisen Ristin Nuorten turvatalojen Kotipolku- ja Eteenpäin-hanke yhdessä ITS-verkoston kanssa (Nuorten aikuisten itsenäistymisen verkosto) / Ilmoittaudu mukaan
Tervetuloa mukaan torstaina 18.11.2021 klo 9-12 järjestettävään Itsenäistymispäivän virtuaalitapahtumaan KÄÄNNEKOHTIA – nuorten aikuisten käännekohtia matkalla tulevaisuuteen. Itsenäistymispäivässä kuulemme erityisesti nuorten aikuisten ajatuksia itsenäistymisestä ja nuoresta aikuisuudesta. Tapahtumassa nuoret keskustelevat yhdessä asiantuntijoiden kanssa muun muassa siitä, kuinka voisimme vähentää itsenäistymisen paineita ja odotuksia siitä, mihin kaikkeen pitäisi pystyä, lisätä ymmärrystä itsenäistymisen moninaisista merkityksistä: eri ihmisille itsenäistyminen tarkoittaa eri asioita sekä murtaa yksin pärjäämisen odotuksia ja helpottaa avun pyytämistä itsenäistymiseen.
Vinkkaa nuorelle: Haku WWF-nuoriin on auki!
Haku sulkeutuu 30.11. / WWF / Hakulomake löytyy täältä
WWF Nuoriin haetaan noin 18-25-vuotiaita uusia, innokkaita ja motivoituneita jäseniä. Etsinnässä on henkilöitä, jotka ovat kiinnostuneita ruuan ympäristövaikutuksista sekä yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta ja valmiita sitoutumaan vuodeksi vapaaehtoisryhmän toimintaan. Ryhmässä on erilaisia ihmisiä ja monenlaista osaamista. Kannusta nuorta hakemaan mukaan – oli hän sitten kiinnostunut podcastin tekemisestä, somesta, reseptien kuvaamisesta tai poliittisesta vaikuttamisesta!
WWF Nuorissa pääsee yhdessä WWF:n asiantuntijoiden kanssa edistämään kestävää ruuankulutusta ja -tuotantoa ja oppimaan lisää yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta, viestinnästä ja projektityöskentelystä. Pääsee luomaan ja toteuttamaan uudenlaisia ympäristövaikuttamisen tapoja sekä tekemään kansainvälistä yhteistyötä.
WWF Nuorilla on kolme eri paikallisryhmää Helsingissä, Tampereella ja Turussa. Nyt haetaan uusia jäseniä kaikkien kaupunkien ryhmiin ajalle 1.1.-31.12.2022. Ryhmät tapaavat 1-2 kertaa kuukaudessa.
Hakijoista osa valitaan haastatteluihin, joiden perusteella lopullinen valinta tehdään. Ryhmähaastattelut järjestetään joulukuun toisella viikolla (vko 49). Tiedustelut Sanna Palvaselle, osoitteeseen: sanna.palvanen@wwf.fi.
Koulu- ja oppilaitosnuorisotyön osaajakoulutus 30 op
17.1.-31.12.2022 / Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu (Xamk) / Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan
Koulutus antaa valmiuksia toimia yhteisöllisyyden ja osallisuuden edistäjänä peruskoulussa, lukiossa, ammatillisessa koulutuksessa sekä vapaan sivistystyön oppilaitoksissa. Osaajakoulutuksessa kirkastat tehtävänkuvaasi nuorisotyön ammattilaisena koulun kasvattajayhteisössä. Koulutuksen tavoitteena on syventää ja täydentää osaamista koulu- ja oppilaitosnuorisotyössä sekä kouluhyvinvoinnin edistämisessä. Koulutus toteutetaan verkossa.