Uutiset

Politiikkaviikkon yhteistyökumppaneiksi Opetushallitus, AMKE, Kuntaliitto ja Erätauko-säätiö

Uutiset 31.8.2022

Viidettä kertaa järjestettävä Politiikkaviikko on yhteiskunnallisen vaikuttamisen teemaviikko peruskoululaisille,  toisen asteen opiskelijoille ja nuorisotyön piirissä oleville nuorille. Tänä vuonna loka-marraskuun vaihteessa järjestettävän Politiikkaviikon teemana on Miten politiikalla voidaan ratkoa kriisejä ja viheliäisiä ongelmia yhdessä eri mielipiteistä ja ideologioista huolimatta? 

Politiikkaviikko täydentyy merkittävillä yhteistyökumppaneilla, kun mukaan tukijoiksi lähtevät myös Opetushallitus, ammatillisen koulutuksen järjestäjiä edustava AMKE, Kuntaliitto sekä rakentavampaa keskustelukulttuuria edistävä Erätauko-säätiö. 

“Näin merkittävien yhteistyökumppaneiden mukaantulo on Politiikkaviikon onnistumisen kannalta hyvin olennaista. On upeaa, että suomalaisen koulutuskentän keskeisimmät tahot näkevät nuorten yhteiskunnallisen aktiivisuuden teemaviikon tärkeänä, ja haluavat olla siinä mukana. On myös hienoa, että tämän vuoden Politiikkaviikon teema puhuttelee myös muita organisaatioita, ja yhteiskunnan viheliäisten ongelmien ratkaisu nähdään yhteisenä asiana”, toteaa nuorten osallisuuden asiantuntija Iida Laurila

Politiikkaviikko on vuosittain järjestettävä valtakunnallinen yhteiskunnallisen vaikuttamisen teemaviikko nuorille. Mukaan voi lähteä mikä tahansa nuorten ryhmä – luokka, opiskelijakunta, nuorisovaltuusto, partiolippukunta tai harrastusryhmä! Tavoitteena on oppia vaikuttamisen tapoja lähiympäristössä kuin laajemminkin maailmassa ja tutustua politiikkaan. Tänä vuonna Politiikkaviikkoa vietetään 31.10.–4.11.2022. Ilmoita oma luokkasi tai nuorten ryhmäsi mukaan Politiikkaviikkoon! 

Kaikki Politiikkaviikon yhteiskumppanit sekä lisätietoa Politiikkaviikosta löydät: 

https://nuorisoala.fi/politiikkaviikko

Lisätietoja

Iida Laurila, nuorten osallisuuden asiantuntija
Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssi
iida.laurila@nuorisoala.fi
044 787 0880

Katso myös