Uutiset

Uudet julkaisut kokoavat kattavasti tilannekuvaa nuorten ja nuorisoalan tilanteesta

Uutiset 21.9.2023

Mitä kuuluu nuorille? -tieto- ja ratkaisupakettiin sekä Mitä kuuluu nuorisoalalle? -vuosikatsaukseen on koottu tietoa nuorten hyvinvinvoinnista ja osallisuudesta Suomessa sekä keskeisiä tilastoja nuorisoalalta.  Jatkossa vuosittain päivitettävä Mitä kuuluu nuorisoalalle? -vuosikatsaus  ilmestyy nyt ensimmäistä kertaa, kun taas Mitä kuuluu nuorille? -tieto- ja ratkaisupaketti on ilmestynyt ensimmäisen kerran viime vuonna.

“Ensi kertaa koottuun Mitä kuuluu nuorisoalalle? -katsaukseen on kerätty tilastoja muun muassa siitä, kuinka yleistä eri nuorisotyön muodot ovat, kuinka monta henkilötyövuotta nuorisotyötä Suomessa tehdään vuosittain sekä mistä nuorisoalan rahoitus muodostuu. Tällaiset luvut auttavat varsinkin päättäjiä hahmottamaan, miten monipuolista ja tärkeää työtä nuorisoalalla tehdään”, painottaa Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssin palvelujohtaja Tuija Kautto.

Kolme kertaa vuodessa julkaistavat tiiviimmät Mitä kuuluu nuorille?- ja Mitä kuuluu nuorisoalalle? -kvartaalikatsaukset tarjoavat ajankohtaisinta tietoa nuorten ja nuorisoalan tilanteesta helposti silmäiltävässä muodossa. Neljännen kvartaalin täyttävät vuosittain koostettavat laajemmat julkaisut, jotka kontekstoivat katsauksia ja rakentavat laajempaa tilannekuvaa siitä, mitä nuorille ja nuorisoalalle Suomessa kuuluu.

“Viime vuonna julkaistu Mitä kuuluu nuorille? -tieto- ja ratkaisupakettimme sai paljon kiitosta siitä, että se taustoitti kattavasti sitä, mitä nuorille kuuluu Suomessa erityisesti koronavuosien jälkeen. Tänä vuonna voimme tarjota entistäkin laajemman tutkimuksiin pohjautuvan tilannekuvan tukemaan päättäjiä, nuorisoalan ammattilaisia ja muita, jotka haluavat edistää nuorten hyvinvointia”, iloitsee Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssin nuorten osallisuuden asiantuntija Silja Uusikangas.

Jos haluat saada kvartaaleittain julkaistavat Mitä kuuluu nuorille? ja Mitä kuuluu nuorisoalalle? -katsaukset sekä vuosittain päivitettävät laajemmat julkaisut suoraan sähköpostiisi, voit tilata ne maksutta täältä. Katsaukset ja julkaisut kootaan talteen myös Allianssin verkkosivuille

Tutustu vuoden 2023 Mitä kuuluu nuorille? -tieto- ja ratkaisupakettiin.
Tutustu vuoden 2023 Mitä kuuluu nuorisoalalle? -vuosikatsaukseen.
Tutustu verkkosivuillamme aiempiin julkaisuihin sekä katsauksiin.

Lisätietoja

Mitä kuuluu nuorille? -julkaisu:
Silja Uusikangas, nuorten osallisuuden asiantuntija
silja.uusikangas@nuorisoala.fi
044 7870 880

Mitä kuuluu nuorisoalalle? -julkaisu:
Tuija Kautto, palvelujohtaja
tuija.kautto@nuorisoala.fi
044 416 5212

Katso myös