Anna-Maja Henriksson: Demokratiamme on hienointa, mitä meillä on – yhdessä voimme varmistaa, että se säilyy

Blogit 14.2.2023

Oletko tietoinen siitä, että ainoastaan kolmasosa maailman ihmisistä asuvat maissa joissa äänestämällä voi aidosti vaikuttaa? Joka neljäs vuosi Suomessa järjestetään eduskuntavaalit, ja huhtikuussa meillä on taas mahdollisuus vaikuttaa siihen millainen tulevaisuus meillä Suomessa on. Äänestämällä voi vaikuttaa, sillä ainoastaan annetut äänet vaikuttavat eduskunnan kokoonpanoon.  

RKP on perustettu vuonna 1906 ja se on yksi Suomen vanhimmista puolueista. Olen RKP:n puheenjohtaja ja minulla on iloa toimia maamme oikeusministerinä. RKP on ollut mukana useimmissa Suomen hallituksissa, joten meille vastuunkanto tulevaisuudesta on tärkeätä.

Suomella on monia vahvuuksia. Maamme tunnetaan luotettavana maana jossa tasa-arvo ja laadukas koulutus kaikilla asteilla luovat tasavertaiset edellytykset kaikille pärjätä. Kaikkien teidän nuorten tulee tuntea, että teillä on oma paikkanne yhteiskunnassa, mielekästä ja monipuolista sisältöä elämässänne. Jotta tämä toteutuu päättäjien on tehtävä oikeanlaisia päätöksiä, jotka vievät Suomea tähän suuntaan. Olen vakuuttunut siitä, että nämä asiat ovat teille tärkeitä ja siksi on tärkeätä, että löydätte ehdokkaita jotka ajavat teille tärkeitä asioita. 

RKP on puolue joka haluaa tuoda mielenterveyspalveluihin enemmän matalan kynnyksen vastaanottoja, myös chatpalveluiden muodossa. Haluamme panostaa ennaltaehkäiseviin toimenpiteisiin kuten etsivään nuorisotyöhön ja syrjäytymisen ehkäisemiseksi. Ovathan nämä palvelut tosi tärkeitä, eikö? Yhteiskunta joka hyväksyy erilaisia elämäntapoja ja yhteiskunta joka on kansainvälinen, eteenpäinkatsova ja täynnä tulevaisuudenuskoa on yhteiskunta jota me haluamme olla mukana rakentamassa. Koulutus on keskeisessä asemassa tässä yhteiskunnassa.

Ilmastokriisi on otettava vakavasti. Myös tulevaisuudessa pitää olla mahdollisuus uida puhtaassa Itämeressä ja pitää pystyä syömään puhdasta suomalaista ruokaa. Tehdään vihreästä siirtymästä Suomelle menestystarina. Investoinnit koulutukseen, tutkimukseen ja innovaatioihin ovat avainasemassa. Ei ole reilua tai edes mahdollista jättää nämä asiat tekemättä, eihän? Haluatte varmasti, että nämä asiat toteutuvat. Äänestämällä voitte vaikuttaa. 

Monessa maassa kaikki eivät saa äänestää tai ei voida luottaa vaalitulokseen. Meillä suomalaisilla on oikeus äänestää arvojemme mukaisesti. Kaikkien tulee vaalia tätä oikeuttaa äänestämällä. Suomi on toimiva demokratia ja demokratiaan kuuluu, että vaikutetaan, keskustellaan, ollaan eri mieltä ja äänestetään. 

Demokratiamme on hienointa, mitä meillä on – yhdessä voimme varmistaa, että se säilyy. Siksi on tärkeää äänestää vaaleissa. Ja muistakaa, että jokaisen ääni on yhtä tärkeä! 

Puoluejohtajien blogikirjoitukset ovat osa Nuorten vaalien järjestäjien materiaalia. Julkaisemme blogit helmikuun aikana Allianssin sivuilla kirjoittajien sukunimen mukaisessa aakkosjärjestyksessä.

Anna-Maja Henriksson

Kirjoittaja on Ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtaja, oikeusministeri ja kansanedustaja

Katso myös